ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Steffo Törnquist om julen – gemensamma firandet med Jenny Strömstedt

21 dec, 2022 
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist
Steffo Törnquist bjuder varje julafton upp till god stämning på Nyhetsmorgons sändning.
Men nu avslöjar han planerna efter att arbetet är gjort.
Han firar nämligen julafton tillsammans med Jenny Strömstedt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffo Törnquist svar på tittarnas kommentarer om hans nya lookBrand logo
Steffo Törnquist svar på tittarnas kommentarer om hans nya look

Nyhetsmorgon-profilen Steffo Törnquist, 66, har varit programledare för morgonshowen i över 20 års tid. Något som varit en riktig klassiker för honom är att sända programmet på självaste julafton – och i år är inget undantag.

Tillsammans med Matilda Boza, 31, kommer de leda tittaren genom julaftons-morgonen.

I ett meddelande till Hänt berättar Steffo att julaftonssändningar är något han gjort i många år.

Jag har sänt julaftnar i säkert 10-15 år och gör det i år igen. Det är alltid härliga sändningar med mycket garv och värme. I år sänder jag i par med Matilda.” skriver Steffo till Hänt.

Men att arbeta är inte den enda traditionen för Steffo – han avslöjar att han och hustrun Caroline Törnquist enligt tradition firar tillsammans med Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt.

Annons

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedts julfirande tillsammans

Att Jenny och Steffo står varandra nära är ingen hemlighet – de har varit ett av Nyhetsmorgons raparpar i många år. Och vännerna har minst sagt en lyxig tradition på den stora dagen.

Enligt tradition åker jag och min fru, makarna Strömstedt och nåt barn eller nån förälder sen till Operakällaren och äter julbord och tar ett par rackabajsare. Sen blir det nån timme på soffan innan det är dags för julklappar och julcigarr” berättar Steffo i ett meddelande till Hänt.

Annons

Vännerna syns dessutom till och från på varandras sociala medier när de umgås privat.

Radarparet splittrade – efter flera år ihop

Förr var tittarna mer än vana vid att se just Steffo och Jenny leda Nyhetsmorgon tillsammans – men så är inte fallet längre.

Det finns flera anledningar till detta. Dels så har Steffo gått ner till att endast sända en dag i veckan och stora delar av året så fokuserade Jenny mycket på årets val.

Nu syns Steffo oftast leda tillsammans med Sofia Geite eller Maria Forsblom. Men på julafton ser vi fram emot att se honom tillsammans med Matilda Boza!

FOTO: Karin Törnblom/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons