Idol 2023 marknadsföring banner

Jenny Strömstedt ersatt i Nyhetsmorgon – hon leder med Steffo Törnquist

19 aug, 2022 
Jenny och Steffo
Förr var vi vana med att Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt ledde Nyhetsmorgon tillsammans.
Men under morgonens sändning så ersattes Strömstedt återigen.
Annons
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon är ett av TV4:s mest populära program som synts i rutan i 30 år. Vi är vana att se profiler som Anders Pihlblad, Maria Forsblom och Jenny Alversjö för att bara nämna några.

En av pionjärerna på kanalen är Steffo Törnquist som har haft egna program som Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow och han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon.

Tittarna var tidigare vana att se Steffo Törnquist leda Nyhetsmorgon tillsammans med Jenny Strömstedt – dock har vi inte fått ta del av duon på ett bra tag och nu ersattes Strömstedt återigen.

Steffo Törnquist om när han går i pension: ”Orkar inte”

När Hänt i början av sommaren träffade Steffo på premiären av Elvis på Rigoletto i Stockholm bekräftade han en tråkig nyhet om att han snart går i pension.

Annons

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, berättade han då.

Steffo
Steffo Törnquist har arbetat på TV4 sedan start.

Steffo och Jenny Strömstedt leder Nyhetsmorgon allt mer sällan

Förr om åren så var vi som sagt vana att se Steffo leda programmet med Jenny Strömstedt men duon har under det senaste året inte lett Nyhetsmorgon tillsammans lika frekvent.

TV4 har tidigare berättat för Hänt att programledarna kan variera dag för dag. Dessutom leder Jenny Strömstedt programmet på lördagar och har haft stort fokus på valet i år.

Annons

Däremot så umgås Jenny och Steffo privat – något man har kunnat ta del av på sociala medier.

Steffo när han var ute på jakt med en av Jenny Strömstedts döttrar, Vanna.

Jenny Strömstedt ersatt av Sofia Geite i Nyhetsmorgon

Steffo programleder numera ofta med Sofia Geite eller Maria Forsblom, och under fredagens sändning saknades Jenny återigen och Sofia var på plats för att leda med Törnquist.

”God morgon! Nu drar vi igång höstsäsongens fredagar tillsammans. Hoppas ni vill titta.”, skriver Sofia Geite.

FOTO: TV4

Annons