Därför syns aldrig Jenny Strömstedt och Steffo ihop i Nyhetsmorgon längre

Jenny och Steffo

Vi är vana vid att se Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tillsammans i Nyhetsmorgon.
Men den senaste tiden har parhästarna inte styrt skutan i programmet ihop alls.
Hänt reder ut varför!
0:20

Efter reklamen: Eric Saade om varför han tackade ’ja’ till Let’s dance

(0:20)

Jenny Strömstedt, 49, startade sin karriär på TV4 för flera år sedan och är en av de stående programledarna för aktualitetsprogrammet Nyhetsmorgon. Idag är hon ett av kanalens kändaste ansikten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

De senaste åren har vi sett henne leda programmet med parhästen Steffo Törnquist. Men på senare dagar har de inte programlett tillsammans, istället har Steffo synts leda med bland andra Jenny Alversjö, Maria Forsblom och Sofia Geite på torsdagar och fredagar.

Hänt reder ut varför!

Pernillas stora – efter beskedet om Oliver: ”Bilda familj”

Steffo Törnquist framtidsbesked om Nyhetsmorgon: ”Något nytt”

Steffo Törnquist har en lång karriär på olika nyhetsredaktioner och var en av pionjärerna på TV4. År 1990 var han med att bygga upp kanalen, likt nyheterna och TV4-sporten.

Han är idag 66 år och har i en tidigare intervju med Hänt berättat att han nog kommer vara kvar på TV4 och Nyhetsmorgon under kommande val.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, det vill säga ett och ett halvt år till. Jag älskar ju det politiska spelet, säger han och fortsätter:

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul.

Steffo och Sofia

Steffo Törnquist och Sofia Geite leder Nyhetsmorgon allt mer. De båda kommer från Östergötland, något Steffo brukar skoja om i sändningarna.

FOTO: TV4

Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

Se klippet här!

Därför syns inte Jenny och Steffo leda Nyhetsmorgon längre

Jenny och Steffo är tittarna ofta vana vid att se på torsdagar och fredagar tillsammans i Nyhetsmorgon. Men nu var det ett bra tag sedan vi fick se den omtyckta duon i programmet.

Men det har sina skäl under första kvartalet! För vid sidan av Nyhetsmorgon jobbar Jenny nämligen med det egna relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedt med sin make Niklas Strömstedt, programmet går även det på TV4.

Med andra ord har hon haft fullt upp med inspelningar och förberedelser och programmet hade nyligen premiär, den 28 februari. Par som gästar är bland andra Stefan Löfven och Ulla Löfven, Dominika Peczynski och Anders Borg och Isabella Löwengrip och Paul Sundvik för att nämna några.

Jenny Strömstedt leder dessutom Nyhetsmorgon på lördagar ensam, medan Steffo inte arbetar helg.

Men vi hoppas få se er i tv-rutan tillsammans snart igen!

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

SENASTE NYTT!