LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Steffo Törnquist, 66, lägger ner – bekräftar beslutet om Nyhetsmorgon

16 sep, 2022 
André Färnsveden
Steffo
Steffo Törnquist har varit programledare i Nyhetsmorgon i över 20 år.
Nu bekräftar TV4-profilen när han lämnar kanalen.
– Att gå upp i svinottan sliter så klart, säger Steffo till Expressen.
Annons
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pensionBrand logo
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

Långköraren Nyhetsmorgon fyllde 30 år tidigare i veckan. Två och två turas de många programledarna om att underhålla tittare under dagens första timmar.

Snart ska programmet gå igenom en förändring. I och med att Malou von Sivers, 69, program Malou efter tio har slutat sändas, ska Nyhetsmorgon förlänga programmet på vardagar, från tio till tolv.

Men det verkar som att det inte är den enda förändringen som kommer att ske i programmet. Programledaren Steffo Törnquist kommer nämligen med ett nytt besked om sin framtid.

Steffo Törnquist nya jaktskada – TV4-kollegan orolig

Mellan sändningarna har Steffo en hobby – nämligen jakt. Han delar ofta med sig av sina jägar-äventyr på sina sociala medier. Men nyligen var han med om en olycka när han sköt en and. Steffo visade då upp sin blodiga näsa på Instagram.

Annons

Sköt en and som ramlade ner på MIN näbb. Ändå fair”, skriver Steffo på Instagram.

Då kommenterar kollegan Soraya Lavasani, 40, och uttrycker sin oro för Steffo.

Men hallå - först tanden och nu näsan! Du kanske ska undvika att vara ledig alltför mycket. Verkar farligt!”, skriver Soraya.

Men i kommentarsfältet verkar inte följarna ha lika mycket sympati. De skämtar nämligen med Steffo om att han har råkat ut för karma!

Öga för öga och and för and”, skriver en följare.

Tuff man...man gnabbar inte med en näbbgädda”, skriver en annan.

Synden straffar sig själv, sade alltid min kära mamma”, kommenterar en tredje.

Steffo Törnquist lägger ner – berättar om nya beslutet

Steffo har som sagt varit med i Nyhetsmorgon i väldigt många år. Han började som programledare redan år 2000 men verkar nu ha bestämt sig för att minska antalet sändningar.

Annons

I en intervju med Expressen berättar Steffo om sitt beslut att endast medverka på fredagar – han lägger alltså av med sändningarna på torsdagar framöver.

– Efter valet går jag ner i arbetstid och kommer att leda ”Nyhetsmorgon” varje fredag. Min och kanalens plan med det är att jag då ska orka hålla på i några år till. Att gå upp i svinottan sliter så klart, och våra direktsändningar är ju maraton, så det gäller att hushålla med krafterna, säger Steffo till tidningen.

Men att lägga av helt är inget som Steffo planerar göra någon gång snart. I en intervju med Hänt tidigare i år förklarade han att han kommer att vänta tills frun Caroline Törnquist går i pension.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa Steffo.

FOTO: TV4

Annons