Därför saknas Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon – har lämnat Sverige

Steffo Törnquist TV4

Steffo Törnquist leder inte Nyhetsmorgon som vanligt under torsdagen.
Istället är det Anders Pihlblad som leder programmet ihop med Jenny Strömstedt.
Men varför saknas Steffo?
Hänt reder ut!
5 saker du kanske inte visste om Anders Pihlblad
Slå på ljud

Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad är några av Nyhetsmorgons främsta och mest erfarna programledare. Programmet är även ett av Sveriges allra populäraste och sänds sju dagar i veckan och ses av miljontals svenskar varje morgon.

Nyhetsmorgon blandar gäster med nyheter och genom åren har de även blivit kända för sina programledar-par. Ett av dessa är Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt. Men varför saknas Steffo i tv-rutan denna torsdag?
Hänt reder ut!

Steffos tid på TV4: ”Slagit mig att jag kanske skulle sluta”

Steffo har arbetat på TV4 sedan start, närmre bestämt sedan 1990. Han är nu 65 år gammal, men har inga direkta planer på att gå i pension har han tidigare berättat för Aftonbladet.

– I våra yrken kan man hålla på med något hela tiden. Men när det gäller Nyhetsmorgon och TV4 har tanken slagit mig att jag kanske skulle sluta. Jag kör på tills jag inte kör på längre.

Dessutom poängterade Steffo att han har bidragit till utvecklingen på kanalen och vågat göra saker annorlunda genom åren. Han avslutade med att konstatera att han alltid gått sin egen väg och varit modig, något han idag är väldigt stolt över.

Därför sakans Steffo Törnquist plötsligt i Nyhetsmorgon

Steffo, som vanligtvis leder programmet under torsdagar och fredagar, har inte dykt upp i rutan som vanligt. Jenny Strömstedt har istället fått sällskap av TV4-kollegan Anders Pihlblad.

Det är inte första gången Steffo sakans i tv-rutan. Relativt nyligen var han i Skottland på en jaktresa, och det verkar som han nu är utomlands även denna gång. Vad det går att utläsa från tv-profilens sociala medier-kanaler ser det ut som att han befinner sig i ett land med varmare breddgrader.

Steffo med frun Caroline

Steffo och Caroline.

FOTO: Instagram

På bilden ovan syns Steffo Törnquist tillsammans med frun Caroline Törnquist somrigt klädda. I bakgrunden kan man även se en blå himmel, hav och en strand! Landet det rör sig om är Spanien, Marbella. Även artisten Carola Häggkvist befinner sig på samma ort och verkar ha festat till det med både Caroline och Steffo, något hon berättade på Instagram.

Hänt har sökt Steffo Törnquist för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquist om Spritmuseum – i tårar efter insikten om döden

LÄS OCKSÅ: Så länge vill Steffo Törnquist jobba kvar på Nyhetsmorgon

FOTO: Karin Törnblom/TT // TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN