Steffo Törnquist om lyxlivet med frun Caroline

Steffo Törnquist och frun Caroline.

Pengar är frihet. Vid sidan av tv-jobbet driver Steffo Törnquist också ett aktiebolag som har 40 miljoner i tillgångar.
– Jag har svårt att vara styrd, säger han.
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4
Slå på ljud

Östermalmsbohem med en cigarr i ena mungipan. Så är det många som ser TV4-profilen Steffo Törnquist, 65. Inte många känner till att han i själva verket är utbildad idrottslärare och växte upp i Östergötland.

Tack vare sin sportiga bakgrund är måttfullhet en av Steffos viktigaste nyckelord. Så gott som dagligen ses han ta promenader – eller joggingturer – längs Djurgårdskanalen.

Steffo har också ett sunt förhållande till alkohol.

– Jag njutningsdricker och röker cigarr, men berusad blir jag inte och en cigarett skulle jag aldrig röka. Jag går på gym och tränar, spelar golf så ofta jag hinner och älskar att vara ute i naturen, säger han i ICA-kuriren.

Steffo Törnquist med TV4-kollegorna Jenny Strömstedt och Malou von Sivers.

Steffo Törnquist med TV4-kollegorna Jenny Strömstedt och Malou von Sivers.

Han fortsätter:

– För mig handlar det om att göra det bästa av varje dag. Min morfar dog när jag var ung och jag tror det har gjort att jag vet att livet är kort och att det gäller att ta vara på det, säger han.

Hemma i våningen vid Östermalmstorg är det Steffo som står för matlagningen. Hustrun Caroline, 61, lämnar glatt över spisen till sin matintresserade hälft. Ofta tar han olika typer av alkohol till hjälp för att ge maten extra smak.

Steffos aktiebolag har 40 miljoner i tillgångar

Steffo är själv också medveten om varifrån han har fått sin stora passion för mat och vin.

– Jag är av judisk börd, morfar och mormor invandrade hit och med dem deras matkultur och smaker. Vi åt helt annan mat hemma än vad mina kompisar gjorde. Mycket curry och starka smaker. Morfar var allt utom en ”lagom-person”, han var en livsnjutare. Det är absolut därifrån jag har fått min aptit på livets goda. Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, om man kan. Det handlar om ett intresse för bra råvaror och goda smaker, och det har jag, berättar han.

Steffo Törnquist med frun Caroline.

Steffo med frun Caroline.

Vid sidan av tv-jobbet driver Steffo Törnquist också ett aktiebolag som har 40 miljoner i tillgångar – ett så kallat ”fuck off”-kapital, ett utryck som även tidningsdrottningen Amelia Adamo har använt sig av.

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: ”nu skiter jag i det här”, sa Steffo Törnquist tidigare i år.

LÄS OCKSÅ: Väder-Maddes tunga familjesorg: ”Förlorade mitt barn”

LÄS OCKSÅ: Bengt Frithiofsson försvann från TV4 – så lever han i dag

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN