Väder-Madeleine Westin om sambon Claes och svåra familjesorgen

Madeleine Westin och familjen.
NU GRATIS

Möt populära Väder-Madde i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Öppnar upp sig om privata tragedin: ”Förlorade mitt barn”.
✔︎ Avslöjar planerna på att sluta: ”Varför gör jag det här?”.
✔︎ Svåra sjukdomarna i familjen: ”Extremt jobbigt”.
✔︎ Så återförenades hon med sin ungdomskärlek – efter skilsmässan.

Meteorologen Madeleine Westin, 55, syns ofta i TV4. Men vad vet du om hennes privatliv? Här får du lära känna henne på djupet.

✔︎ Det här är Madeleine Westin

Ålder: 55.
Stjärntecken: Skytt.
Familj: Sambon Claes, 54, barnen Matilda, 23, William, 19, Oliver, 19, Claes barn Theo, 24, Oscar, 22. Hästarna Jane, 16, Curly, 15, Heilo, 14, Sunshine, 7. Katterna Kitty, 12 och Pettson, 10. Åtta ankor.
Bor: Västerhaninge.
God egenskap: Prestigelös.
Dålig egenskap: Ganska kort tålamod.
Älskar att: Rida.
Hatar att: Känna mig stressad.
Äter helst: Italienskt.
Dricker helst: Ett glas bubbel.
Bästa fikakompis: Min man.
Läser gärna: Deckare.
Bästa jag sett: Just nu är jag insnöad på dramaserien Yellowstone med Kevin Costner. Sedan gillar jag faktiskt Born to be a star.
Tre sakar jag borde göra: Herregud, det finns miljarder saker. Min tid räcker inte till. Borde polera klart båten, stängsla nya hagar, måla färdigt stallet och slya en del av marken. Du ser, du kan komma ut och jobba om du vill.
Kändismerit: Jagat rådjur med Steffo Törnquist.

Läget, Madeleine?

– Det är bra! Jag har haft en härlig morgon på jobbet.

Hur kom du in i vädersvängen?

– I yngre dagar var jag kapten i Försvarsmakten. Jag var ute på sjöräddningsuppdrag och involverad i olika haveriutredningar. Många stora händelser. Estonia, till exempel. Det mesta jag gjorde var väderrelaterat. Mycket väderflygningar, jag flög Viggen och Draken och jag var ute på våra stora fartyg i marinen. Man spanar väder, helt enkelt. Själva meterologivärlden är ganska liten. Det är inte många som håller på med det här, så en kompis till mig som jobbade på TV, frågade: ”Ska du inte jobba lite extra på SVT?” Jag var där ett år, sedan hörde TV4 av sig när de började med morgonsändningarna. Jag blev den första meteorologen på TV4. Tidigare hade man väderpresentatörer.

Vad är det knäppaste som hänt i samband med en TV-sändning?

– Kanske den gången jag plötsligt såg Peter Jihde ett par meter bort – med en get i ett snöre. Plötsligt stod både Peter och geten framför väderkartan, (skratt).

Madeleine Westin i TV4.

Madeleine som vi är vana att se henne.

Har jobbet någon mörk baksida?

– Ja, absolut. Tiderna. När jag jobbar morgon, vilket jag ofta gör, kliver jag upp kvart i tre. Varje gång tänker jag: ”Varför gör jag det här?” När jag väl sitter i bilen med en kopp kaffe, vet jag varför jag gör det: jag har världens bästa arbetsplats – mitt i händelsernas centrum.

För fyra år sedan bröt du och din make Claes upp från storstadspulsen och slog ner bopålarna på en hästgård utanför Stockholm. Hur trivs du med det nya livet på landet?

– Fantastiskt! Man är alltid ute, mer eller mindre. Man går bara in för att äta eller byta kläder. Man är liksom en del av naturen. Förr om åren reste vi mycket. På min makes sida finns det en gård på Gotland. Dit reste vi. Och så reste vi för att komma till stallet… Vi har alltid haft ett båtintresse. Nu har vi allt samlat!

Madeleine Westin med sambon Claes och dottern Matilda.

Madeleine med sambon Claes 2020 och dottern Matilda 2016.

Ni har en hel del djur på gården: hästar, katter och ankor. Vilken individ gillar du mest?

– Kitty, ena katten. Henne skaffade jag när jag bodde på Värmdö för fjorton år sedan.

Vilka vilddjur har du sett på nära håll?

– Vi har haft det mesta på vår gård när det gäller vilda djur: hjort, vildsvin, havsörn. En gång stod det en älg precis bredvid bilen. Han blev precis lika rädd som jag blev där – klockan halv tre på morgonen. Förra sommaren hade vi en tam skata, den satt jämt på axeln. Den födde vi upp, liksom, eftersom skatmamman hade flugit in i en glasruta och dött. Ungen fick namnet Potatis eftersom det var det första han åt.

Saknar Claes Stureplan?

– Definitivt inte! Han är lika mycket lantis som jag är.

Visst har du och Claes varit ihop i evigheter?

– Nja, han är inte pappa till mina barn. Vi hade en fling när vi var tretton, fjorton år och gick på konfirmationsläger, så jag har skrivit om honom i min dagbok. Det är rätt roligt. Sedan träffades vi på nytt 2010 när vi hade fått barn och skilt oss. Då var han chef på sjöpolisen och jag skulle göra ett TV-inslag. Då började vi träffas.

Madeleine Westins söner.

Madeleine Westins söner.

Vad gör Claes älskvärd?

– Han är rolig, han är omtänksam. Han skrattar mycket. Och så är han inte rädd för att hugga i.

Hur ofta säger han att han älskar dig?

– Varannan dag, kanske.

Vad är typiskt din familj?

– Att vi alltid har många projekt på gång. Det har sina för- och nackdelar...

Säg en fördel!

– Vi har det väldigt roligt. Claes brukar alltid säga: ”Det är så bra med dig, för du säger aldrig nej, du säger bara kör på!” Nackdelen är att det kan bli lite för många projekt. Vi har många barn, många projekt, stor gård. Det är inte alltid helt lätt att få ihop allt.

NU GRATIS
Väder-Ulrikas sorg efter sjukdomsbeskeden – dolda kampen som TV4-tittarna inte får se

När i ditt liv har du varit som lyckligast?

– När jag fått mina barn.

Vilken är den jobbigaste motgången du haft?

– Jag har några händelser som varit extremt jobbiga. En av dem är när jag förlorade mitt barn i vecka 32. Det fantastiska var ändå att jag längre fram fick tvillingar på naturlig väg. Det var som att man fick två barn som kompensation. En annan motgång var när min pappa gick bort i cancer efter en extremt kort tid av sjukdom, samtidigt som barnens pappa fick en stroke. Svåra upplevelser gör att man lär sig vara ödmjuk inför livet. Det kan snabbt ändras och det gäller att krama ur varenda sekund av det när man kan.

Vad skulle du vilja lära dig?

– Att köra alla maskiner som vi har. Traktorn kan jag köra, men jag kan inte plöja och harva. Sådana grejer skulle jag vilja klara själv.

NU GRATIS
Väder-Nils bröt ihop i direktsändning – oron inför framtiden

Vad är det knäppaste du gjort?

– Jag gör nog många knäppa grejer – hela tiden. En gång åkte jag till Nordpolen. En annan gång köpte jag en segelbåt osedd. Jag har djupdykt med äventyraren Annelie Pompe och jag har fjällvandrat med Christer Fuglesang. Jag tror att jag är en typisk skytt som behöver utmaningar i livet. Just nu är det Västernhästar som gäller med allt var det innebär.

Slutligen Madeleine, vilken är den bästa stunden på din dag?

– När jag sitter på hästryggen och galopperar ut i skogen och över ängarna – eller nära havet. Större frihet finns inte!

NU GRATIS
Så gick det sen för paren i Älskar, älskar inte – barnbeskedet efter programmet

Foto: TV4, TT & Privat

SENASTE NYTT!