LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Stefan Odelbergs verkliga namn – så heter han egentligen

11 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Stefan Odelberg
Det inte många vet vad Stefan Odelberg heter egentligen. Nu berättar han om den personliga kopplingen till det okända namnet.
– Jag kände, säger han.
Annons
Fem anledningar till att vi älskar Lotta EngbergBrand logo
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg

Bingolotto är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och har genom åren letts av en hel del folkkära programledare. Förra sommaren stod det klart att det var Lotta Engberg och Stefan Odelberg som skulle ta över programmet, och sedan dess har den populära duon gjort minst sagt succé.

Men trots att man ofta ser Stefan i rutan är det mycket man inte vet om honom. Bland annat det att han inte bara heter Stefan Odelberg. Mellan de två namnen döljer det sig nämligen två ytterligare namn, varav ett är extremt ovanligt. Nu berättar han om sanningen bakom det ovanliga namnet.

Det heter Stefan Odelberg egentligen

Stefans fulla namn är faktiskt Stefan Vilhelm Ollé Odelberg, men förutom att Ollé är väldigt ovanligt är det inte många som vet var det faktiskt kommer ifrån. När Stefan gästar Göteborgspodden berättar podcasthosten Linda Larsson att hon alltid trott att det är något han har lagt till av humoreffekt, men det visar sig vara helt fel.

Annons

Nu berättar han om den verkliga anledningen bakom namnet Ollé - och det visar sig vara minst sagt personligt.

Bingolotto-profilen berättar om sanningen bakom namnet

Ollé verkar nämligen ha en koppling till hans pappa.

– Såhär är det. Min mamma heter Lena Odelberg men Ollé, det är min farsas efternamn, säger han innan han fortsätter:

– Min mamma är ju svensk och min pappa är från Slovakien, och jag har känt att han är utanför mitt namn hela tiden. Men han är ju precis lika stolt över mig som min mamma, och glad över att det går bra för mig och sådär. Så då kände jag att det känns fel att inte ha med något av honom i mitt namn. Så då blev det Ollé som mellannamn, säger han.

Men det visar sig att Lindas gissning om att det skulle kunna vara ett artistnamn inte var helt fel ute. Stefan har nämligen haft ett artistnamn en gång i tiden.

– Steve Odell hade jag som förslag på artistnamn för länge sen. En producent tyckte jag skulle vara beredd på att slå utomlands så då kunde ju inte jag heter Stefan Odelberg, så då blev det Steve, avslöjar han.

Annons