Niklas Strömstedt om åldersskillnaden på 14 år med Jenny Strömstedt

Niklas Strömstedt, Jenny Strömstedt

Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt har varit ett par i många år. Men det skiljer 14 år mellan dem, nu berättar Niklas hur han ser på åldersskillnaden.
– Hon kommer få ta hand om mig, säger han till Hälsoliv.

Niklas Strömstedt, 62, och Jenny Strömstedt, 48, träffades för 14 år sedan. Då stötte de på varandra på gatan, som de båda nyligen flyttat in på. Efter det kom ett fik i närheten att bli deras mötesplats då de sprang in i varandra där hela tiden.

LÄS MER: Karl Fredriks glädjebesked efter tuffa tiden – fansens reaktioner

Då bytte de nummer och sedan dess har de hållit ihop. Efter tre år som par valde de att ta nästa steg i relationen och flytta ihop och kort därefter ringde bröllopsklockorna för paret.

Under förra våren, när corona slog till i Sverige, valde Niklas att isolera sig ute på landstället i Stockholms skärgård. Splittringen var nödvändig då Jenny träffade så många personer på jobbet och Niklas var orolig över att hon skulle ta med sig smittan hem.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så är Niklas och Jennys relation – bakom kulisserna

Under hösten har Niklas och Jenny spelat in det egna relations-programmet Tillsammans med Strömstedts. Där åker de hem till kända par och pratar om allt och ingenting, men såklart står relationen i fokus.

I programmet får Jenny och Niklas möjligheten att prata med en parterapeut om allt möjligt som man kan uppleva i en relation. Men i en intervju med Hälsoliv berättar Niklas nu att paret faktiskt inte bråkar speciellt ofta.

– När propparna går så går ju propparna. Det har mycket att göra med hur mycket annat skit man har i huvudet. Men vi har ganska jämna temperament. Vi har bråkat så mycket tidigare i våra liv, så vad fan ska man hålla på med det för?, säger han till tidningen.

Niklas Strömstedt, Jenny Strömstedt

Tillsammans med Strömstedts.

Foto: TV4

Niklas ärliga ord om åldersskillnaden med Jenny

Det skiljer 14 år mellan Niklas och Jenny, något som Jenny tidigare sagt att det inte är något hon ser som ett problem.

– Jag känner aldrig av åldersskillnaden i vardagen och sådär. Men det klart att jag kan tänka framåt och liksom ”hur kommer det bli?”, sa hon då och fortsatte:

– När jag är 65 är han 79 och då tänker ju jag att man ska ha en fräsig pension och resa och göra roliga saker och ligga på golvet och ta hand om barnbarnen och liksom vara aktiv, sa hon då i Bathina – en podcast.

Nu har även Niklas uttalat sig om åldersskillnaden och han kommer även med en vädjan – ifall allt skulle gå åt skogen.

– Det är klart att jag tänker på det. När jag är 80 är Jenny bara 66. Hon kommer få ta hand om mig, även om jag säger: Är det för jobbigt och jag går helt in i dimman, så sätt mig i en rullstol och putta mig utför ett stup. Jag brukar säga att livet är som en glass och största delen av glassen är upp- äten och den jäveln smälter ganska fort. Det gäller att välja rätt saker. Bara gå in i projekt som är otroligt lustdrivna, säger Niklas till Hälsoliv.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, TV4

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts tårar efter Niklas Strömstedts ord i tv

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedt avslöjar verkliga relationen till Mikael Sandström