Stark kritik mot Carola Häggkvist efter bilden på Instagram

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist har lagt upp en text på Instagram som väcker starka reaktioner hos följarna. Nu säger de ifrån efter artisterns ord.
”Inte fritt fram”, skriver de.
Carola Häggkvist lyxhus i Sydafrika – Se bilderna här
Slå på ljud

Carola Häggkvist är en av Sveriges mest folkkära artister och har genom åren bjudit på stora hits som Främling, Evighet och Fångad av en stormvind. Ständigt har hon nya projekt på gång och hon slutar aldrig att hyllas för sin fantastiska röst och scennärvaro. Men även en legend kan göra fel.

Nu kritiseras sångerskan efter ett inlägg som hon skrivit på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carola Häggkvists nya hälsobesked – berättar om vaccineringen

Precis som många andra av Sveriges befolkning har Carola precis fått vaccinera sig och i ett inlägg på Instagram berättar hon att hon också fått den andra dosen av vaccinet. Under en bild på sig själv och sköterskan som gett henne sprutan skriver hon om den glädjande nyheten:

”Andra är nu tagen och det känns ju bra! 96% skydd lär vaccinet ge. Kram och tack!! Nu hoppas vi på ökad takt på vaccineringen för alla medborgare! Heja.”

Hon fortsätter:

”Nu borde vi ju snart kunna kramas efter konserterna vid ’meet & greet’.. 13 juli på Kaffetorpet, på Öland - Solliden med mig och Joakim Holgersson. Liknande den stämningsfulla vis & sommar konsert som gick i tv förra fredagen - ’Unik sommarkonsert med Carola’ på TV4. Varmt välkomna.”

Men den sista delen av texten har fått många att reagera.

Följarnas kritik efter Carolas inlägg

Folk menar nämligen att det inte är rätt av Carola att utgå från att hon kan krama andra människor bara för att hon är vaccinerad. I kommentarsfältet skriver de om sina tankar och uppmanar henne till att tänka till.

”Hoppas att du fortsätter följa restriktionerna. Alla vi som är vaccinerade kan fortfarande bli smittade utan att bli sjuka och på så sätt smitta andra som inte är vaccinerade. Det är inte fritt fram. Håll avståndet till din medmänniska. Kram på avstånd till dig Carola”, skriver bland annat en följare.

”Vad jag har förstått så kan man vara smittbärare, även om man är vaccinerad. Därför viktigt att fortfarande följa samma restriktioner som tidigare, hålla avstånd, stanna hemma vid symtom och ha god handhygien. Hoppas på att du slipper biverkningar den här gången Carola! Önskar dig en riktigt fin kväll och en underbar midsommar! Kram”, skriver en annan.

”Inte fritt fram bara för att man är vaccinerad! Håll avstånd och använd munskydd för att vara rädd om dig själv och andra! För Deltamutationen är på frammarsch, ännu mer smittsam och jobbig!”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli om relationen till Lotta Engbergs exmake Anders

LÄS OCKSÅ: Kollegornas krav på Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

FRÅN FÖRSTASIDAN