Charlotte Perrelli om relationen till Lotta Engbergs exmake Anders

Charlotte Perrelli om relationen till Anders Engberg

Charlotte Perrelli var en av Sveriges största dansbands-profiler under 90-talet. Hon samarbetade med bland andra Bert Karlsson och Anders Engberg. Nu berättar hon om hur relationen var med Anders Engberg.
– Det var en jättemöjlighet för mig, säger Charlotte om Anders separation från Lotta Engberg.

Charlotte Perrelli, 46, är en av Sveriges främsta sångerskor och har vunnit Melodifestivalen hela två gånger. Förutom att vara en framgångsrik artist så är hon entreprenör och numera influencer. Hon har i flera år bloggat om sitt liv och bor idag tillsammans med maken Anders Jensen i en lyxig villa i Djursholm.

Charlotte har sedan ett tidigare äktenskap med Nicola Perrelli barnen Angelo Perrelli och Alessio Perrelli. Hon och Anders Jensen har även två gemensamma barn, Adrian Romeo Perrelli-Jensen och Alvin Loui Perrelli-Jensen.

Charlotte Perrellis karriär – från dansband till popartist

Charlotte Perrelli startade sin karriär i Småland där hon är född och uppvuxen. Hon flyttade i senare tonåren till Växsjö för att studera musik. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Hon blev först riktigt känd när hon började sjunga i dansbandet Wizex 1997. 1999 fick hon ett nytt genombrott då hon vann Melodifestivalen med låten Tusen och en natt följt av en vinst i Eurovision.

Efter sin vinst i Melodifestivalen la hon dansbands-genren på hyllan och fortsatte sin karriär som soloartist. Hon ledde även det omtyckta programmet år 2003 och 2004 för att sedan ställa upp igen år 2008 med låten Hero – då vann hon Melodifestivalen igen.

Förutom artisteri har hon medverkat i Stjärnorna på slottet, musikprogrammet Så mycket bättre men även släppt en egen självbiografi.

Charlotte Perrelli om relationen till Anders Engberg

Charlotte Perrelli har under sina glansdagar i dansbandsvärlden kommit nära Anders Engberg, 70, på den tiden var det dit man ville, beskriver Charlotte i Sara Dawn Finers podcast Talk to me.

Det var när Lotta Engberg, 58, och Anders Engberg skilt sig som deras band splittrades och Charlotte såg sin chans. I podden berättar hon om hur relationen var.

– Anders Engberg hade ju då levt och varit gift med Lotta Engberg och deras band Lotta och Anders Engbergs orkester var ju en av de största som turnerade runt och tjänade mest pengar, säger Charlotte.

– När de då separerade och Lotta satte upp ett eget band och Anders ett eget så sökte han nya sångare till sitt band. Det var en jättemöjlighet för mig.

Charlotte uttryckte att hon gärna ville sjunga med Anders Engberg.

– Jag ringde till Anders och sa ”jag såg att ni behövde ny sångerska”. Då var han lite sådär halvdryg och tyckte att jag skulle skicka en demo. Herregud, jag hade inte den möjligheten, så jag sa att det handlar om så mycket mer, personlighet och sådär, ”jag har vägarna förbi Skara så jag kan komma”, säger Charlotte och fortsätter:

– Då tänkte han; ”är hon så kaxig så måste jag ju ge henne chansen, det kanske är så att hon har något att komma med”. Och så fick jag det, avslutar Charlotte.

LÄS OCKSÅ: Därför saknades Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon – tittarnas undran

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandströms familjelycka – det ska barnbarnet heta

FOTO: Roger Tillberg/TT / Claudio Bresciani / TT

Senaste nytt