LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Soraya Lavasanis ord om årets julklapp i Nyhetsmorgon kritiseras

18 nov, 2021 
Nyhetsmorgon Soraya Lavasani
TV4-programledaren Soraya Lavasani får nu kritik efter diskussionen i Nyhetsmorgon om årets julklapp.
Flera tittare uttrycker sitt missnöje över orden i direktsändning.
”Helt galet”, skriver en person i en kommentar.
Annons
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4Brand logo
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4

Soraya Lavasani är en av Nyhetsmorgons främsta programledare tillsammans med bland andra Maria Forsblom, Martin Järborg, Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist. Under vardagarna leder hon det omtyckta programmet tillsammans med parhästen Martin Järborg och de bjuder ofta upp till skratt och spännande samtal.

Efter ett inslag om årets julklapp tillsammans med Steffo Törnquist får Soraya nu kritik. Men varför är tittarna så kritiska egentligen? Läs här!

Soraya Lavasanis karriär på TV4 och Nyhetsmorgon

Soraya Lavasani startade sin karriär på TV4 för många år sedan. Hon har tidigare bland annat arbetat som nyhetspresentatör och videoreporter på TV4 Gävle Dalarna.

Sedan flera år tillbaka är hon en av de stående programledarna i Nyhetsmorgon. Tillsammans med Martin Järborg leder hon programmet måndagar till onsdagar. Duon är mycket uppskattad av tittarna och de bjuder ofta på sig själva.

Annons

När det kommer till privatlivet är Soraya gift med Ralph Olsson sedan 2016 och tillsammans har de två barn. En dotter född i juni 2017 och en son som föddes i april 2020.

Soraya har även lett Cancergalan tillsammans med Bengt Magnusson och synts i flera andra tv-sammanhang och gjort inslag för Unicef.

Soraya Lavasani kritiseras efter uttalandet i Nyhetsmorgon

Under onsdagens avsnitt av Nyhetsmorgonpresenterades årets julklapp, som i år är evenemangsbiljetter. Julklappen har väckt starka reaktioner då vi fortfarande befinner oss i en pandemi och smittspridningen ökar i Europa.

Johan Styrud, överläkare vid Danderyds sjukhus och ordförande i Stockholms läkarförening, kommenterade årets julklapp till SVT.

– Jag tycker inte att det var världens bästa sak. Vi har inte kommit igenom sjukdomen och vaccinationsgraden är inte 100 procent. Det här ger fel signaler om att allt är okej.

Under onsdagens Nyhetsmorgon diskuterade Soraya och Steffo såklart årets julklapp, men inslaget har väckt starka reaktioner. På programmets Facebook-sida kritiseras nu inslaget och även programledaren Soraya.

Annons

”Känns som en osäker julklapp helt plötsligt kanske de blir nya rekommendationer så den blir typ värdelös”, skriver en tittare i en kommentar.

”Hur tänkte de och vem sa att pandemin var över? Jag har inte hört från våra folkvalda att den var över och nu när smittan ökar! Jag vet inte varför TV4 tjatar med citat: nu så här efter pandemin. Hur kan ni vara så omdömeslösa?”, hälsar en annan.

Helt galet. Och Soraya, jag gillar dig men vad var det du sa: EFTER pandemin? Vi är fortfarande kvar mitt i skiten”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons