LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Soraya Lavasani om återkomsten i Nyhetsmorgon efter mammaledigheten

05 mar, 2021 
Soraya Lavasani
Foto: TV4/TT
Soraya Lavasani är tillbaka i Nyhetsmorgon efter mammaledigheten.
Tiden hemma med familjen blev dock inte som väntat, det avslöjar hon nu på Instagram.
– Verkligen längtat efter att få börja jobba igen, säger Soraya.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Soraya Lavasani födde i april 2020 sitt andra barn. Detta innebar att hon lämnade arbetet som Nyhetsmorgon-programledare bakom sig och gick på föräldraledighet.

Innan hon lämnade programmet var det tillsammans med Martin Järborg som Soraya ledde programmet under veckans första dagar. Men sedan förra våren har Soraya istället spenderat tid med familjens nya tillskott – sonen Winston. Tillsammans med maken Ralph har Soraya även dottern Bianca, 3.

Maria Forsbloms vikariat är över

Medan Soraya varit borta har Martin istället fått Maria Forsblom som sin kollega. Duon har visat sig komma väl överens och dessutom blivit populära bland tittarna. Men under onsdagens sändning av Nyhetsmorgon avslöjades det plötsligt att de skulle splittras. Helt utan förvarning släpptes den stora nyheten, sista minuterna av programmet.

– Vad snabbt det har gått de senaste året och vad roligt det har varit att jobba med dig, sa Maria till Martin i programmet innan Martin tillade att Soraya är tillbaka på måndag.

Annons

Till en början stod det oklart om detta var en avtackning av Maria men så är inte fallet. Hon kommer att fortsätta arbeta med Nyhetsmorgon under helgerna och vissa vardagar. Men från och med måndag är Soraya den ordinarie programledaren under måndag, tisdag och onsdag.

Soraya Lavasani om mammaledigheten

I ett klipp på Nyhetsmorgons Instagram-konto delar Soraya med sig av sina första ord gällande återkomsten.

– Det känns otroligt roligt att få komma tillbaka. Jag har verkligen verkligen verkligen längtat efter att få börja jobba igen, säger hon.

Programledaren avslöjar dessutom att föräldraledigheten inte riktigt blev som planerat. I och med pandemin har hon istället längtat efter sitt arbete.

– Jag har haft det jättebra. Herregud, min son är alldeles fantastisk men så här på slutet, det är ändå en pandemi. Man får inte göra någonting, man får inte träffa någon. Det var lite nedräkning så här på slutet att få börja jobba igen. Så jag är jätteglad att få vara här med alla kollegor och tittare, jag är taggad inför måndag.

Annons