ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Doktor Mikaels ersättare slår tillbaka – efter hårda kritiken från tittarna

27 jul, 2022 
Marcus Olausson
Under sommaren ersätts överläkaren Mikael Sandström i Nyhetsmorgon av Sommardoktorn.
Men under förra veckan riktades det kritik mot ersättaren.
Nu svarar Marcus Olausson.
Annons
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om migBrand logo
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om mig

Ett populärt inslag i TV4:s Nyhetsmorgon är när doktor Mikael Sandström, 64, bidrar med sin expertis och svarar på frågor om hälsa och sjukdomar. Men under sommarmånaderna tar han en paus från tv-rutan för att njuta av lite välförtjänt semester.

Denna sommar tillbringar han till stor del ute i skärgården för att skriva på sin bok, som även den handlar om olika sjukdomsfall.

Men tittarna blir inte utan en läkare i morgonprogrammet för det. Nej, Mikael ersätts nämligen av Sommardoktorn, vilket är ingen mindre än Marcus Olausson, 36.

Marcus har tidigare medverkat i tv-programmet Gladiatorerna, så om man känner igen honom från andra sammanhang är det inte särskilt konstigt.

Kritik riktades mot Sommardoktorn efter inslaget i Nyhetsmorgon

Förra veckan, precis innan värmeböljan drog in över Sverige, handlade inslaget just om det. Då kom tittarna med en hel del kritik mot Sommardoktorn. På TV4:s Facebooksida var det nämligen flera som lämnade missnöjda kommentarer.

Annons

Som om det aldrig har varit 30 grader eller mer i Sverige. "Extrem värme", lägg av. I mellanmjölkssverige är allt extremt. På vintern när det blir -15 då är det extremt kallt och snökaoset och fan vet allt”, skrev bland annat en tittare.

Men herregud, det är inget extremt alls med det vädret eller värmen! Sluta skrämma folket för att hjälpa MP”, skrev en annan person.

”Men herregud. Två dagar varmare än normalt i Stockholm, sen svalare. Vilken hysteri!! Hade värmen hållit i sig 14 dagar eller en vecka, då kan jag förstå”, instämde en annan.

Sommardoktorn svarar på kritiken: ”Alla har rätt till sin åsikt”

I en intervju med Hänt berättar Marcus att han är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att nå ut till så många människor.

– Jag ser ju det här som ett fantastiskt skyltfönster och kanal för att förmedla allmänbildning och diskutera de här ämnena som prostatacancer, solsting och urinvägsinfektion. Det är ju fantastiskt att det finns och att det ligger på en plattform som väldigt många tittar på, säger han.

Annons

Samtidigt förklarar han att han gladeligen tar åt sig av konstruktiv kritik som kan hjälpa honom att göra ett bättre jobb.

– Det är klart att jag är mån om att det ska se bra ut, och jag tar gladeligen åt mig av konstruktiv kritik. Så jag brukar hålla ett litet öga på det, men jag lägger inte jättemycket vikt vid det, berättar Marcus och fortsätter:

– Sen så såg jag att det var något nu efter senast med värmeutslag. Nej men såhär, det är helt okej att tycka det. Alla har rätt till sin egen åsikt.

FOTO: TV4

Annons