ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikael och Lotta Engberg spenderar tid isär – efter tunga bakslaget

11 maj, 2022 
Doktor Mikael, Lotta Engberg S
Mikael Sandström och Lotta Engberg är ett av Sveriges mest folkkära par. Men i sommar kommer de att vara ifrån varandra. För Hänt berättar Mikael nu hur det kommer sig.
Annons
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om migBrand logo
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om mig

De stora tv-profilerna Lotta Engberg, 59, och Mikael Sandström, 63, har varit ett av Sveriges mest omtalade par i nästan två års tid.

För ungefär ett år sedan tog de det stora steget att bli sambos och idag bor de i ett gemensamt hus utanför Göteborg. Dessutom har de skaffat en hund ihop. I Nyhetsmorgon avslöjade de även en detalj om ett möjligt framtida bröllop.

– När vi åkte iväg på golfresa så bestämde vi oss att "slår vi hole in one så gifter vi oss". Men det kommer aldrig hända, sa Lotta då och skrattade.

Lotta har nämligen fått Mikael att börja spela golf, ett numera gemensamt intresse de har tillsammans. När Hänt pratar med Mikael berättar han om sitt nyårslöfte.

– Vi spelade vår första runda tillsammans förra året. Nu har jag som nyårslöfte att komma ner till 30 i handikapp, berättar han.

Doktor Mikaels tunga bakslag – planerade föreställningen stoppades

När Hänt pratar med Mikael berättar han om en föreställning som han hade planerat men som stoppades med anledning av pandemin. Det var en stand up-föreställning där han skulle prata om medicinska fall – Stand up medicine.

Annons

– Jag skulle tro att det blir en stand up-historia nästa år istället, men det återstår att se, avslöjar Mikael.

Eftersom föreställningen blev inställd med anledning av pandemin tvingades Mikael tänka om. Och lösningen blev en bok!

Doktor Mikael om boken – därför spenderar han och Lotta tid isär

Och vad passar bättre än att skriva på boken på sitt landställe i sommar? För Hänt berättar nämligen Mikael att han kommer att jobba på boken på sitt sommarställe under semestern.

– Den handlar om medicinska specialfall. Några roliga, några spännande, några sorgliga, donationer och liv som jag ångrar att jag räddade. Det kan man faktiskt göra, säger Mikael och fortsätter:

– Den är grovrskriven. Nu ska den redigeras med kapitel och ordning och så. Gissningsvis blir den klar i mars nästa år ungefär.

Men medan Mikael är på sitt landställe och skriver på boken kommer Lotta Engberg ha fullt upp med inspelningar. Lotta på Liseberg är nämligen tillbaka ännu ett år och kommer att sändas i 10 veckor i sommar.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/Karin Törnblom/TT

Annons