Idol 2023 marknadsföring banner

Doktor Mikael om utmaningen i relationen med Lotta: ”Inte naturligt”

24 apr, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Doktor Mikael, Lotta Engberg
Kärleken mellan doktor Mikael och Lotta Engberg fortsätter att spira, men även de har haft sina utmaningar.
Nu berättar Mikael om hur det var att gå från att bo ensam till att bli sambo.
– Inte naturligt, säger han.
Annons
Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon
Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon

Ingen har väl missat att Mikael Sandström och Lotta Engberg är ett par vid det här laget. Deras kärlekshistoria har kunnat följas från start då det hela faktiskt började med en flirt i kvällspressen. Och ja, resten är historia!

Idag har de varit ett par i nästan två år och sedan ett år tillbaka bor de även ihop. Tillsammans har de också en hund. I Nyhetsmorgon berättar de nu om vad de tror är nyckeln till ett lyckat samboskap.

– Det gäller nog att tolerera varandras olikheter för att kunna uppskatta varandras likheter, säger Mikael varpå Lotta håller med.

Så har Doktor Mikael förändrat Lotta Engberg

Recept.se Nyhetsbrev

När man blir så nära med en person så förändras man ju själv på ett eller annat sätt. Men hur har Mikael förändrat Lotta som person?

– Att få vara med Mikael har gjort att jag helt plötsligt har blivit argare, mer irriterad, mer intelligent, jag har blivit gladare.. alla känslospektran har liksom vidgat och det är fantastiskt tycker jag. Det låter negativt men det är inte negativt, säger hon och fortsätter:

Annons

– Om man är ganska nöjd med sitt liv och så ska man träffa någon då ska det ju inte vara för att det ska fylla upp någon plats, utan för att det ska berika livet kan jag känna.

Doktor Mikael om utmaningen i relationen med Lotta: ”Inte naturligt”

Men trots att de har ett väl fungerande samboskap har de behövt anstränga sig för att komma dit. I en intervju med Amelia berättar Mikael om den stora omställningen att bli sambo efter många år som singel, och hur de har behövt acceptera varandras olikheter för att inte störa sig för mycket.

– Sambolivet blir bara bättre och bättre. Ingen av oss är purung och vi har våra rutiner som vi självklart får göra avkall på. Våra kanter har slipats till och det gör det lite lättare, berättar han och fortsätter:

– Jag skulle inte kalla mig asocial, men när jag tar undan min egen tallrik efter maten har det inte varit naturligt för mig att ta den andra också. Nu har det blivit det. Om jag är törstig och hämtar en öl, kommer jag inte på att Lotta kanske också vill ha. Jag sitter där och tänker på mig själv. Att acklimatisera mig har tagit lite tid. Jag har bott själv 2007–2020. Jag bestämmer själv hur länge kycklingen är inne i ugnen och sedan tar jag ut den och sätter mig och äter. Det är sådana enkla saker, jag är inte van.

FOTO: TT

Annons