Sofia Rågenklint om verkliga relationen till Suzanne Axell

Sofia Rågenklint, Suzanne Axell, Karin Granberg

Suzanne Axell är just nu i full gång med träningen inför Let's dance 2021. Det innebär att Fråga doktorn-programledaren måste ersättas.
Nu avslöjar Sofia Rågenklint att hon fått hjälp av Suzanne – bakom kulisserna.
Slå på ljud

SVT:s populära hälsoprogram Fråga doktorn har blivit en riktig succé bland tittarna de senaste åren.

Suzanne Axell, 65, har lett programmet i 18 år och gjort totalt 617 avsnitt. Men nyligen kom en riktig twist – Suzanne slutar som programledare. Istället kommer Sofia Rågenklint, 46, att ta över rollen.

LÄS MER: A walk with a dog: Pelle Hansson Edh

– Jag har alltid varit intresserad av hälsa och jag blev otroligt glad när jag fick frågan. Jag har suttit bänkad vecka efter vecka. Det var även min mammas favoritprogram. Jag känner mig hemma i formatet, säger Sofia till Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sofia Rågenklint ersätter Suzanne Axell

Men när Suzanne gick ut med beskedet var hon tydlig med att hon absolut inte slutar helt och hållet. Hon kommer fortfarande vara en del av programmet.

– Nej, jag slutar inte på Fråga doktorn. Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, sa hon då i pressmeddelandet.

Sofia Rågenklint, Karin Granberg

Sofia har tagit över efter Suzanne.

Foto: SVT

Fråga doktorn har spelats in i Umeå de senaste tolv åren, vilket innebär att Suzanne haft många mil att pendla varje vecka. I pressmeddelandet berättade hon att det är något som blir tufft i längden, eftersom hon gjort det i hela 18 år.

Men just pendlingen har nu visat sig inte vara den enda anledningen till att Suzanne slutar i programmet. Hon är nämligen högaktuell i Let's dance och just nu håller dansparen på att träna för fullt. Suzanne dansar med Tobias Bader, 33, som blev historisk förra året, när han dansade med Andreas Lundstedt, 48. De blev då det första samkönade paret i Let's dance historia.

Sofia bryter tystnaden om samtalen med Suzanne Axell

Nu har Sofia Rågenklint valt att bryta tystnaden om hur det känns att ta över stafettpinnen efter Suzanne.

– Suzanne är Fråga doktorn och en grymt duktig programledare, otroligt proffsig, kunnig och fokuserad. Det känns hedersamt att ta över stafettpinnen efter henne i och med att hon själv valt att ta en annan roll i programmet, säger hon till Aftonbladet.

Nu avslöjar Sofia att hon och Suzanne har träffats och haft ett privat samtal om Fråga doktorn.

– Vi har pratat och lunchat ihop. Hon har gett mig tips och råd framåt, så det känns jättebra. Hon har bara sagt att ”fortsätta vara dig själv”. Det tycker jag är det finaste rådet jag kan få. Jag kommer att gå in och göra mitt bästa och hoppas att tittarna vill fortsätta titta, säger hon nu till Aftonbladet.

FOTO: SVT, Janne Danielsson JAD

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axell om framtiden för SVT:s Fråga doktorn

LÄS OCKSÅ: Därför har Suzanne Axell valt att inte skaffa barn – egna orden

SENASTE NYTT!