Sofia Geite i chock efter Steffo Törnquists kupp i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, Sofie Geite, Nyhetsmorgon

Sofia Geite är ett välbekant ansikte då hon är en av programledarna i Nyhetsmorgon.
Men i fredagens direktsändning hände en grej med kollegan Steffo Törnquist, något som verkligen chockade Sofia!
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4
1:01

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4

(1:01)

Slå på ljud

TV4-profilen Sofia Geite, 40, är en av de välbekanta ansiktena som brukar lotsa oss genom nyheter och underhållning på morgnarna i Nyhetsmorgon.

Under veckodagarna brukar programledarna vara två som leder tv-sändningen. I veckan hade Sofia sällskap av kollegan Steffo Törnquist, 66.

Steffo är känd för att vara lite busig. Något som till och med chockerade den vana kollegan Sofia!

Steffo Törnquist om relationen till Sofia Geite utanför jobbet

Många känner ju Steffo som Jenny Strömstedts, 49, parhäst i tv-rutan, men TV4 har bra rullians på roteringarna mellan programledarna. Jenny har varit med i Nyhetsmorgon lite mindre än vanligt den senaste tiden då hon spelat in Tillsammans med Strömstedts med maken Niklas Strömstedts, 63.

Den här veckan var det i alla fall dags i schemat för Sofia och Steffo att jobba tillsammans. Faktum är att de två har en okänd koppling till varandra.

Sofia kommer ju från Söderköping och Steffo från Linköping, så med andra ord är båda från Östergötland och bryter på samma dialekt. Detta har lett till att de fått ett starkare band till varandra och även ett internt skämt.

– Jag ska hoppa in några program i sommar tillsammans med Sofia Geite. Hon är kanon. Bra journalist och löjlig humor - perfekt. Vi bryter ju båda på östgötska så vi kallas Team Uschaaaan!, sade Steffo till Hänt i en intervju i somras.

Sofia Geite i chock efter Steffos kupp i Nyhetsmorgon – starka reaktionerna i direktsändning

Under fredagens direktsändning av Nyhetsmorgon fick sig Sofia en riktig chock. Steffo hade nämligen i hemlighet förberett något alldeles speciellt dagen till ära – såklart på temat Östergötland!

Sofia fyllde nämligen jämna 40 år på lördagen och detta uppmärksammades alltså av Steffo och de andra Nyhetsmorgon-kollegorna på plats med pompa och ståt i fredagens sändning av programmet.

När ett bildspel och lite musik rullar i bakgrunden kommer produktionen in med stora guldiga heliumballonger, blommor och en hemlig present.

– Du fyller ju 40 år imorgon, säger Steffo då varpå Sofia utbrister:

– Jasså, hade du snappat upp det?!

Steffo trallar med i låten och brer på den östgötska dialekten lite extra. Han fortsätter sedan med att förklara innehållet i presentlådan. Hon får bland annat östgötasädesbrännvin, egengjorda köttbullar på vilt han hade skjutit i Östergötland och massa andra grejer från landskapet. Han visar stolt upp allt i kameran och Sofia är alldeles överlycklig av den fina gesten.

Här uppvaktas Sofia av kollegan Steffo med pompa och ståt i direktsändning!

Här uppvaktas Sofia av kollegan Steffo med pompa och ståt i direktsändning!

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Cazzi Opeia i Melodifestivalen 2022 – heter Moa

LÄS OCKSÅ: Mia och Jesper Parneviks nya lyxvilla – hit flyttar de: ”Känns fantastiskt”

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN