LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför känner du igen Cazzi Opeia i Melodifestivalen 2022 – heter Moa

18 feb, 2022 
Cazzi Opeia tävlar i Melodifestivalen 2022
Cazzi Opeia, som tävlar i Melodifestivalen 2022 med bidraget I Can't Get Enough, heter egentligen Moa Carlebecker.
Känner du igen Cazzi? Inte så konstigt!
Läs varför här!
Annons
Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampenBrand logo
Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampen

En av årets tävlande i Melodifestivalen 2022 är Cazzi Opeia. Hon debuterar i Mello med bidraget I Can't Get Enough som är skriven av Bishat Araya, Jakob Redtzer, Paul Rey och Cazzo själv.

Känner du igen Cazzi? Det är inte alls konstigt!

Vem är Cazzi Opeia i Melodifestivalen 2022?

Den svenska artisten Cazzi Opeia heter egentligen Moa Carlebecker och är 33 år gammal. Hon är inte bara artist, utan även låtskrivare och vokalproducent.

Moa började att skriva sin egen musik vid tidig ålder och har blivit en efterfrågad låtskrivare. Hennes låtar har platsat på billboard-listor och hon har haft samarbeten med stora stjärnor som Red Velvet, NCT 127 och Enhypen.

Som låtskrivare har Cazzi Opeia sålt mer än 20 miljoner album. Men nuförtiden streamar ju de flesta sin musik, vilket leder till mer mätbara siffror. Musiken som hon varit med och skapat har streamats över 4 miljarder gånger och de har mer än 1,5 miljarder visningar på YouTube.

Annons

Cazzi Opeia i Idol 2009

Känner man som tv-tittare igen Moa så är det inte alls konstigt, trots att hon inte brukar stå på scen.

Innan hennes låtskriveri tog rejäl fart så sökte sig Moa till TV4-programmet Idol. Året var 2009 och det gick faktiskt riktigt bra för henne i tävlingen. Moa tog sig ända till kvalveckan, men där blev dessvärre motståndet för tufft och hon blev tvungen att lämna tävlingen.

Detta betyder alltså att hon redan träffat och har en relation till Mello-aktuella Anders Bagge, som satt i Idol-juryn redan då. Så nu har det alltså återförenats i ett annat tv-program – men nu som konkurrenter!

Cazzi Opeia Moa Carlebecker Idol 2009

Cazzi Opeia är kusin med Gry Forssell

Något som kanske inte alla har koll på är att Cazzi Opeia är kusin med en annan svensk kändis. Vem? Jo, ingen mindre än folkkära programledare och radioprataren Gry Forssell, 49. Världen är allt bra liten ibland!

Melodifestivalen 2022 sänds på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns även tillgängligt att streama på SVT Play.

FOTO: Claudio Bresciani / TT, Youtube/TV4

Annons