Sofia Geite svarar på kritiken efter upptäckten om 4-åriga dottern

Sofia Geite i guldig topp.

Den älskade programledaren Sofia Geite har två döttrar och en bonusson.
Nu kritiserar följarna TV4-profilen efter detaljen med 4-åriga dottern Ester.
Läs allt här!
0:57

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Sofia Geite

(0:57)

TV4-profilen Sofia Geite, 40, är en av de välbekanta ansiktena som brukar lotsa oss genom nyheter och underhållning på morgnarna i Nyhetsmorgon.

I en tidigare intervju med Hänt har programledarkollegan Maria Forsblom, 35, tidigare berättat att många brukar missta dem för att vara systrar.

– Sofia Geite, ja, många säger att vi ser ut som syskon, sade Maria då.

– Nu är vi båda småbarnsföräldrar, men vi försöker hitta tid till att ses. Ofta blir det luncher, att vi med familjer samlas kring maten.

Theos fula ord till Pernilla – ber sin mamma hålla käften

Sofia Geites familjeliv med Johan och döttrarna

Sofia är sedan 2018 gift med sportjournalisten Johan Edlund, 51. TV4-profilerna har de två gemensamma döttrarna Elsa, 8, och Ester, 4, tillsammans.

Maken Johan har även sonen Jack, 16, sedan ett tidigare förhållande med den välkända programledaren Jessica Almenäs, 46. I en intervju med Hänt plus har Sofia tidigare berättat om relationen till Johans ex Jessica.

– Vi har alltid haft en bra relation, Jessica är jättetrevlig och bra på alla sätt och vi. Det funkar jättebra, det är inga konstigheter.

Äkta makarna Johan Edlund och Sofia Geite tillsammans med döttrarna Elsa och Ester på Kolmårdens nya delfinshow år 2021.

Äkta makarna Johan Edlund och Sofia Geite tillsammans med döttrarna Elsa och Ester på Kolmårdens nya delfinshow år 2021.

FOTO: Johan Jeppsson/TT

Edward af Silléns pik till Pernilla Wahlgren: ”Inte alltid i tid”

Se klippet här!

Sofia Geite svarar på kritiken – efter följarnas upptäckt med dottern Ester

I dagarna blev Sofia ifrågasatt efter att följarna upptäckt att 4-åriga dottern Ester äger en mobiltelefon.

Nu väljer hon att svara på kritiken.

Frågan varför hon ens har en (gammal, ärvd) mobiltelefon vid fyra års ålder är absolut relevant”, skriver Sofia i ett inlägg på Instagram story och fortsätter:

Svar: För att hon under pandemin saknade mormor och morfar och sina mostrar, så hon ville kunna ringa på FaceTime och skicka små ljudmeddelanden.

Dessutom blev digital lek med morfar i Söderköping en daglig rutin som vi håller kvar i – även om vi nu tack och lov kan ses och kramas på riktigt igen. Och möta upp vid stationen när tåget med morfar rullar in”, avslutar hon sedan texten med.

Tycka vad man vill om skärmtid för barn, men det är ju i alla fall jättefint att Ester har ett sätt att kommunicera med sina äldre släktingar!

Skärmdump från Sofia Geites Instagram story.

Skärmdump från Sofia Geites Instagram story.

FOTO: Instagram

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!