TV4-profilen Sofia Geite är sjuk i corona

Sofia Geite

Tidigare i år testade Nyhetsmorgon-profilen Sofia Geites make Johan Edlund positiv för covid-19, men nu har även Sofia blivit sjuk.
Nu berättar hon om den tuffa tiden.

Sofia Geite är TV4-profilen som idag är en välkänd programledare och minst sagt omtyckt av tv-tittarna. Hon är med i både Nyhetsmorgon, Efter fem och nyhetssändningarna och har varit på kanalen i många år. Men tidigare i år stoppades hon plötsligt från att vara med.

Det var efter att hennes make Johan Edlund hade blivit sjuk och testat positiv i covid-19 som även Sofia tvingades från att avstå att åka till jobbet. Riktlinjerna säger ju att om en familjemedlem är coronasjuk så ska resten av familjen också stanna hemma, och mycket riktigt lyssnade Sofia till det.

LÄS OCKSÅ: Leif GW om glädjen efter svåra kampen

Men efter att tittarna saknat henne under en längre period och maken blivit frisk från viruset kom hon äntligen tillbaka. Men nu visar det sig att hon istället har blivit sjuk.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sofia Geite sjuk i corona

Det är i ett inlägg på Instagram som Sofia berättar om det plötsliga insjuknandet. Hon skriver att hon började känna symptomen komma redan innan julafton, och att hon idag har tappat både lukt och smak. Under en bild på en fin blombukett skriver hon:

”Blev glad över att hitta den här fina krya-på-er-buketten utanför dörren. Året kunde definitivt ha avslutats på ett bättre sätt (men också på ett betydligt sämre). Söndagen före julafton började halsen värka och febern stiga. Två dagar efter det positiva covid-testet, på självaste julafton, försvann smaken och lukten helt. Nu återstår envisa förkylningssymtom som inte vill släppa greppet och som gör att jag missade något jag sett fram emot otroligt mycket.”

Hon fortsätter:

”Men så har hela året varit - för oss alla. Vi har inte fått krama dom vi vill, umgås som vi brukar, firat dom som firas bör. Många har inte fått ge det där sista avskedet när de förlorat någon de älskar. Jag är otroligt tacksam att jag inte är sämre. Men oj så färdiga vi är med 2020! Och allt det där vi alla har gjort avkall på, för vår och varandras skull, detta märkliga år, kommer vi få tillbaka tusenfalt. Det måste bli så! 2021 BLIR ljusare. Var rädda om er och GOTT NYTT ÅR!”

Stöttas av följarna

Och i kommentarsfältet stöttas programledare av sina följare.

”Krya på er! Vilket elände. Men tänk på att ni lämnar ett förfärligt 2020 och går in i ett fantastiskt 2021!”, skriver bland annat en följare.

”Krya på dig ! Vi lägger det här skitåret bakom oss nu! Skönt, nu blickar vi framåt”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Det gör Mona Tumba idag – 9 år efter Sven Tumbas död

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafssons bråk med kärleken Petter Kjellén