Leif GW Perssons glädje efter beskedet om vaccinet mot covid-19

Leif GW

TV4-profilen och kriminologen Leif GW Persson har haft ett tufft år.
Under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon berättar han nu om den dolda kampen.
– Bara jag slipper, säger han.

Det senaste året har inneburit en hel del utmaningar för många runt om i världen. Många har blivit arbetslösa medan andra har kämpat en hel del med ensamhet och att vara isolerade. En av de som fått känna på svårigheten med att vara själv är tv-profilen och kriminologen Leif GW Persson. Under en sändning av Nyhetsmorgon berättade han tidigare i år om sin kamp.

Leif GW Persson har haft ett jobbigt år

Det här året har Leif gästat Nyhetsmorgon ett flertal gånger via länk, och anledningen till att han inte befunnit sig i studion är helt enkelt coronapandemin och han på grund av sin ålder räknas som riskgrupp. När programledaren Anna Brolin frågade hur han mådde tidigare i år svarade han ärligt:

LÄS MER: Elin Härkönens starka ord om svåra livskrisen

– Jag har ju suttit på det här viset sen i mars. Ensam. Och det blir tillsist ganska tråkigt. Och jag hade hoppats på att slippa det senare i höst sen, men nu verkar det ju som att det håller på att ta fart här igen så då får jag väl sitta här fram till nästa vår eller så. Jag kanske får sitta för resten av mitt liv och är det kul? Nej det är inte så kul, sa han då.

Några nya sysselsättningar hade han inte heller hittat under sin tid i karantän, och precis som många andra känner igen sig i sa han att det helt enkelt inte kan ersätta den mänskliga kontakten som vi människor behöver.

– Det är så svårt att hitta sysselsättningar. Man vill ju göra sånt som faller sig naturligt och det är jag förhindrad att göra. Jag får ju inte träffa folk, och att sitta på datorn eller telefonen och så är ju inte samma sak, förklarade han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Leif GW Perssons nya ord om dolda kampen

Men i samband med det nya vaccinet börjar nu ett nytt hopp väckas, och någon som minst sagt har sett fram emot det är Leif. Under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon fick han nämligen frågan om han kommer att ta det, och svaret han gav var minst sagt tydligt.

– Ja, verkligen. Helst omgående. Jag längtar efter den där sprutan. Jag kan ta den i båda armarna om det kniper. Jag är inte främmande för att prova flera olika vaccin heller. Bara jag slipper den här isoleringen, för den har varit ganska påtaglig och jobbig faktiskt. Det är knepigt att sitta på det här viset månad efter måndag, så det ser jag fram emot, säger han.

LÄS OCKSÅ: Leif GW Perssons hårda ord om Bingo Rimér efter konflikten

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens hårda ord om Leif GW efter bråket med Bingo Rimér