TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Leif GW Perssons sorg – berättar om tuffa tiden: ”Ensam”

28 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Leif GW Persson om livet i karantän.
Leif GW Persson har varit isolerad sedan i slutet av mars.
Nu öppnar han upp om ensamheten och den stora sorgen över att inte veta när det är över.
– Kanske får sitta resten av mitt liv, säger han.
Annons
Leif GW Persson om pensionen: "Kommer jobba tills jag dör"Brand logo
Leif GW Persson om pensionen: "Kommer jobba tills jag dör"

Leif om sorgen över att vara ensam

Det är under söndagens sändning av Nyhetsmorgon som Leif gästar TV4 för att prata om de uppmärksammade åtalet mot de fyra män som misstanks för grovt jaktbrott. Men då han fortfarande räknas som riskgrupp och därmed ska hålla sig från att träffa människor är han med via länk, och när programledaren Anna Brolin inleder samtalet med att fråga hur han mår svarar kriminologen:

– Jo, det är ingen fara. Det är lite tråkigt och sen är det ju trist att de här coronantalen går upp igen. Det tycker jag är tråkigt.

De nya siffrorna gör Leif upprörd, och han uttrycker att han är orolig över att han ska behöva sitta isolerad lång tid framöver.

– Jag har ju suttit på det här viset sen i mars. Ensam. Och det blir tillsist ganska tråkigt. Och jag hade hoppats på att slippa det senare i höst sen, men nu verkar det ju som att det håller på att ta fart här igen så då får jag väl sitta här fram till nästa vår eller så. Jag kanske får sitta för resten av mitt liv och är det kul? Nej det är inte så kul, säger han frustrerat.

Annons

Anna frågar om han har hittat några nya sysselsättningar under tiden i karantän, men Leif gör det tydligt att inget kan ersätta den mänskliga kontakten och att han faktiskt känner sig väldigt ensam.

– Det är så svårt att hitta sysselsättningar. Man vill ju göra sånt som faller sig naturligt och det är jag förhindrad att göra. Jag får ju inte träffa folk, och att sitta på datorn eller telefonen och så är ju inte samma sak. Vissa saker kan man bara göra mellan fyra ögon och fyra öron, förklarar han.

FOTO: TT, TV4

Annons