Leif GW Perssons sorg – berättar om tuffa tiden: ”Ensam”

Leif GW Persson om livet i karantän.

Leif GW Persson har varit isolerad sedan i slutet av mars.
Nu öppnar han upp om ensamheten och den stora sorgen över att inte veta när det är över.
– Kanske får sitta resten av mitt liv, säger han.
Den 24 mars var det sista sändningen av Brottsjournalen och planen var att både Leif GW Persson och Jenny Strömstedt skulle finnas på plats i studion. Men på grund av Coronavirusets framfart stoppades Leif från att närvara och fick istället vara med via länk. Anledningen var förstås Folkhälsomyndighetens uppmaning om att personer över 70 bör begränsa sitt umgänge så mycket det bara går. Leif var helt okej med lösningen och gick in med inställningen att han helt enkelt får köra på det sättet tills det rättat till sig, men hur länge det faktiskt skulle bli var det ingen som visste. I ett samtal i Nyhetsmorgon öppnar han nu upp om ensamheten och sorgen över att behöva vara isolerad.

Leif om sorgen över att vara ensam

Det är under söndagens sändning av Nyhetsmorgon som Leif gästar TV4 för att prata om de uppmärksammade åtalet mot de fyra män som misstanks för grovt jaktbrott. Men då han fortfarande räknas som riskgrupp och därmed ska hålla sig från att träffa människor är han med via länk, och när programledaren Anna Brolin inleder samtalet med att fråga hur han mår svarar kriminologen:

– Jo, det är ingen fara. Det är lite tråkigt och sen är det ju trist att de här coronantalen går upp igen. Det tycker jag är tråkigt.

De nya siffrorna gör Leif upprörd, och han uttrycker att han är orolig över att han ska behöva sitta isolerad lång tid framöver.

– Jag har ju suttit på det här viset sen i mars. Ensam. Och det blir tillsist ganska tråkigt. Och jag hade hoppats på att slippa det senare i höst sen, men nu verkar det ju som att det håller på att ta fart här igen så då får jag väl sitta här fram till nästa vår eller så. Jag kanske får sitta för resten av mitt liv och är det kul? Nej det är inte så kul, säger han frustrerat.

Anna frågar om han har hittat några nya sysselsättningar under tiden i karantän, men Leif gör det tydligt att inget kan ersätta den mänskliga kontakten och att han faktiskt känner sig väldigt ensam.

– Det är så svårt att hitta sysselsättningar. Man vill ju göra sånt som faller sig naturligt och det är jag förhindrad att göra. Jag får ju inte träffa folk, och att sitta på datorn eller telefonen och så är ju inte samma sak. Vissa saker kan man bara göra mellan fyra ögon och fyra öron, förklarar han.

LÄS OCKSÅ: Så är Leif GW Persson och Jan Guillous relation idag

LÄS OCKSÅ: Leif GW Persson om nya livet – efter plötsliga avhoppet på TV4

FOTO: TT, TV4

Senaste nytt