Leif GW Perssons hårda ord om Bingo Rimér efter konflikten

Bingo Rimér gjorde en tavla föreställande Leif GW Persson. Det uppskattades inte av kriminologen – som nu går till hårt angrepp mot fotografen.

Tidigare i veckan berättade Bingo Rimér att han gjort en tavla som föreställer Leif GW Persson på en tusenlapp. Syftet var att auktionera ut den under Musikhjälpen. Men så blev det inte.

För när Bingo Rimér hörde av sig till Leif GW Persson fick han ett svar som han inte hade räknat med.

”Jag träffade Leif GW första gången för över 20 år sedan då jag fotograferade honom när han gifte sig med sin fru Kim och jag tog även bilder på hela hans familj. Jag skrev ett mail och berättade om tavlan jag hade jobbat länge med som skulle bli en hyllning till honom. Jag ville ge Leif en tavla och trodde att han skulle bli väldigt glad och älska möjligheten som en tavla kunde göra för Musikhjälpen i dessa svåra tider”, skriver Bingo Rimér på Instagram och berättar om reaktioner från kriminologen.

LÄS MER: Pernillas ilska mot Leif GW efter konflikten

Leif GW Perssons reaktion

”Men han blev allt annat än glad. Han blev helt oväntat väldigt arg och han ville absolut inte vara på någon tavla med mig som skapare. Jag tycker såklart att det är ledsamt men jag respekterar såklart att Leif GW inte gillar mig eller min tavla så jag tog såklart bort tavlan från Musikhjälpen och gjorde en ny tavla med Lars Winnerbäck istället som såldes idag på auktion”.

Trots att tavlan plockades bort från auktionen så var Leif GW Persson inte nöjd. Han kopplade in en jurist och menade att tavlan skulle förstöras eftersom Bingo Rimér använt hans varumärke utan tillstånd.

Min advokat har nu fått i uppdrag att bemöta Leifs krav och skydda mig. För det känns ju inte så kul när Leif GW laddar bössan och siktar åt mitt håll. Jag är i chock. Är jag en brottsling som kommer hamna i efterlyst nu?”, skriver Bingo Rimér.

Leif GW Persson om konflikten

Nu har Leif GW Persson själv kommenterat det hela. Det gör han i en debattartikel i Expressen. I den skriver Leif GW Persson att anledningen till ilskan inte bottnar sig i snålhet.

”Sanningen är en annan och mycket enklare, nämligen att jag är aktivt ointresserad av att på minsta vis kopplas ihop med Bingo Rimér beroende på hans människosyn och den verksamhet som han ägnat sig åt under hela sitt vuxna liv”, skriver Leif GW Persson.

Han fortsätter sedan att kritisera Bingo Rimérs konstnärsskap och menar att tavlan (och de andra verken som fotografen gjort på bland andra Avicii, Greta Thunberg och Zlatan Ibrahimovic) är vanliga klipp-och-klistra-kollage.

Det som driver detta konstnärskap tycks vara ett ekonomiskt upplägg som har föga med välgörenhet att skaffa. Sanningen är i stället att Bingo Rimér utnyttjar Musikhjälpen i reklamsyfte och för att berika sig själv”, menar Leif GW Persson.

Bingo Rimér har genom sin advokat Mark Safaryan motsatt sig anklagelserna om intrång i varumärkesskyddet.

Hänt har sökt Bingo Rimér för en kommentar.

Bild: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Olle Sporrong/Expressen/TT

Läs också: Lars Lerin stöttas efter kritiken mot anekdoten i SVT

Läs också: Zlatan Ibrahimovic stoppas från att träffa Helena Seger och barnen