Zlatan Ibrahimovic stoppas från att träffa Helena Seger och barnen

Zlatan Ibrahimohvic får inte träffa familjen

Alessandro Garofalo, Patrik Österberg/TT
På fotbollsplanen har det gått hur bra som helst för Zlatan Ibrahimovic under hösten.
Men privat har han det tuffare eftersom han inte kan träffa sin familj.
– Jag står inte ut längre, säger han.

Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, vann för en ungefär en månad sedan Guldbollen för tolfte gången. Han ligger trea i den italienska högstaligan och hans AC Milan toppar tabellen.

Dessutom verkar han bli mer och mer aktuell för det svenska landslaget igen. Så ja, det går bra i karriären för Zlatan Ibrahimovic, även om han just nu är skadad.

Men på det personliga planet har han det desto jobbigare. Han bor ju i Italien medan hans partner Helena Seger är kvar i Sverige tillsammans med deras söner Maximilian och Vincent.

Quiz: Är du lika smart som en På spåret-deltagare?

Zlatan Ibrahimovic: ”Jag står inte ut längre”

Det här har tagit hårt på fotbollsstjärnan, som i en intervju med den italienska tidningen Corriere della Sera berättar om det stora saknaden till familjen.

– Jag saknar dem så mycket. Jag står inte ut längre. Min fru och mina barn bor och går i skolan i Sverige. Jag kan inte träffa dem. De är det viktigaste för mig. Varje framtidsbeslut jag tar så tar jag hänsyn till familjen först, säger han.

Han berättar också att ensamheten varit väldigt jobbig för honom. Tidigare under säsongen sattes han i karantän, och han har själv smittats (och tillfrisknat) från coronaviruset.

– Vid ett tillfälle pratade jag med huset och gav väggarna namn, säger han.

Men varför åker Zlatan Ibrahimovic inte bara hem och hälsar på familjen då? Det visar sig att han försökt, men att hans tränare Stefano Pioli satt stopp för det, trots att hans stjärnspelare gjort sitt yttersta för att övertala honom.

– Han säger att jag har en familj i Milanello också. Där har jag 25 personer som behöver mig, säger Zlatan Ibrahimovic i intervjun.

Zlatan om framtiden med familjen

Milanello är alltså AC Milans träningsanläggning.

Zlatan Ibrahimovic har flera gånger berättat att han älskar sitt Milano, och att frun Helena Seger också trivs väldigt bra där. Men om han tänker stanna i Italien när karriären väl tar slut? Det är inte upp till honom själv, säger han i intervjun.

– Jag har inte så pass stort ego att jag kan bestämma det på egen hand. Min familj är viktigare än allt, säger Zlatan Ibrahimovic till Corriere della Sera.

Bild: Alessandro Garofalo, Patrik Österberg/TT

Läs också: Zlatan Ibrahimovics framtidsbesked som påverkar hela familjen

Läs också: Lars Lerin stöttas efter kritiken mot anekdoten i SVT