Karl Fredrik Gustafssons bråk med kärleken Petter Kjellén

I Karl Fredriks nyår ryter Karl Fredrik Gustafsson plötsligt ifrån när han upptäcker något som sambon Petter Kjellén har gjort.
Nu berättar de om bråket.

Det blev en minst sagt succé när trädgårdsmästaren och floristen Karl Fredrik Gustafssons program Karl Fredrik på Österlen hade premiär på TV4 i våras. I programmet fick tv-tittarna hänga med i Karl Fredrik och hans sambo Petter Kjelléns liv i Eklaholm på vackra Österlen, och redan efter första avsnittet hade deras personligheter charmat en stor del av svenska folket.

Inför det nya året bjuder paret nu till mångas glädje på ett specialavsnitt som heter Karl Fredriks nyår. Där bjuder de på tips och råd för hur man kan skapa fantastiska nyårsdekorationer samtidigt som de skålar in det nya året och sammanfattar den speciella tid som varit.

Carina Bergs namnavslöjande till kommande bebisen – Erik Bergs reaktion

Men plötsligt upptäcker Karl Fredrik något som gör honom minst sagt upprörd.

Karl Fredriks bråk med sambon Petter

Det är i Karl Fredriks nyår som han till sin förskräckelse upptäcker att pojkvännen ställt äggen i äggstället åt fel håll. Han väljer därför att konfrontera Petter, och efter att de börjat diskutera händelsen ryter Karl Fredrik tillslut ifrån ordentligt.

– Äggen står upp och ner. Har de gjort det hela veckan? Jag stör mig på det. Usch vad jobbigt, säger han varpå Petter bara skrattar och svarar:

– De går inte sönder av att stå upp och ner. Jag tänker att de står mer stabilt med den lilla sidan ner.

– Ja men nu handlar det inte om vad som är praktiskt utan vad som är estetiskt. Det är detaljerna som gör det, säger Karl Fredrik.

Petter försöker då återigen skämta bort situationen, men det verkar bara trigga Karl Fredrik ännu mer.

– Men det är så man presenterar ägg!, ryter han ifrån innan han fortsätter:

– Det finns ju ett rätt och fel. Man känner det i hjärtat och i maggropen.

Till kameran berättar Petter sedan om sina känslor kring bråket.

– Det finns ju andra som bor här som uppenbarligen tycker att det är mycket mycket viktigare än vad jag tycker. Men i äggstället tycker jag att det passade bättre med den lilla änden ner, säger han beslutsamt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Karl Fredrik och Petters egna ord om bråket

Till TV4 har Karl Fredrik och Petter nu berättat hur läget ligger till med äggbråket idag.

– Nu har Petter letat rätt på en forskningsrapport om vilken ände ägg ska stå på och tydligen håller äggen bättre om de står med den smala änden nedåt. Men estetiskt ska de ju stå åt andra hållet, det känns tydligt i hjärtat, säger Karl Fredrik till TV4.

Men Petter håller inte med sin kärlek om det.

– Jag har alltid sagt att det finns ett upp och ett ner för ägg. Det är viktigt när man ska kläcka ägg i en äggkläckningsmaskin och uppenbarligen också om man vill att äggen ska hålla längre. Karl Fredrik tycker visst att det är okej att äta lite sura ägg så länge de står fint i hyllan. Men jag hade ju rätt, säger han.

”Fortfarande oense”

I ett meddelande till Hänt erkänner Karl Fredrik också att han gick på lite för hårt.

Jag tycker de ska stå med spetsen uppåt och Petter tycker fortfarande tvärt om. Så där är vi fortfarande oense men så här i efterhand kanske jag tog det lite väl hårt, det är ju en världslig sak!”, skriver han innan han fortsätter:

”Men vi tycker programmet speglar oss och vårt liv, allt känns jättebra.”

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik på Österlen om plötsliga kändisskapet

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson om framtiden med Petter Kjellén