TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Karl Fredrik på Österlen om plötsliga kändisskapet

20 aug, 2020 
Karl Fredrik Gustafsson
Det gick snabbt för Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén att gå från igenkända i Skåne till välkända över hela landet. Nu berättar floristen om hur det har påverkat livet.
– Jag har fått lära mig hur jag ska förhålla mig till det, säger Karl Fredrik Gustafsson.
Annons
Allt om Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
Allt om Karl Fredrik på Österlen

Det är bråda dagar för Karl Fredrik Gustafsson, 33, och Petter Kjellén, 38. Högsäsongen är över och paret förbereder sig för en intensiv höst. Visst har deras företag gått bra tidigare och visst har de alltid haft mycket att göra, men efter succén med Karl Fredrik på Österlen i våras har trycket ökat markant. Parkeringsvakter har behövts anlitas, mer personal har anställts och ett bokningssystem har införts för att butiken på Eklaholm inte ska bli för överfylld.

Också för personerna bakom programmet har livet förändrats. Karl Fredrik Gustafsson har synts i tv-rutan tidigare och på Österlen är han och Petter Kjellén välkända profiler. Men sedan programmet började sändas har deras kändisskap fullkomligt exploderat.

– Jag var med lite i Nyhetsmorgon och Mandelmanns gård bland annat, och lokalt har man känt igen och hälsat på mig – speciellt i trädgårdskretsar och så. Men det är som natt och dag, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Annons

Stora förändringen efter programmet

Det märks inte minst inne i butiken på 1600-tals gården Eklaholm på Österlen i Skåne, berättar Karl Fredrik Gustafsson.

– Det är mycket fotograferande och det tycker jag är charmigt. När folk ser mig och Petter ihop i butiken blir de helt euforiska och vill ta bilder med oss två. Jag skulle kunna gå runt hela dagarna i butiken och bara prata med kunderna och ta bilder – men det håller ju inte.

Han berättar samtidigt att det nya kändisskapet förändrat tillvaron – och framför allt arbete. Även om det inte blivit något större problem så har det ändå blivit så att han och Petter Kjellén tvingats lägga om dagarna.

– Jag skulle inte säga att det är jobbigt, utan det är trevligt. Däremot måste jag tänka på ett annat sätt. Jag kan inte längre tänka att jag snabbt ska gå genom butiken för det kommer alltid folk som vill ta prata och ta bilder. Och jag vill inte heller säga nej, för då blir gästerna besvikna, säger Karl Fredrik Gustafsson och fortsätter:

Annons

– Jag har fått lära mig hur jag ska förhålla mig till det. Om jag ska ut och ta bilen får jag räkna med att det tar tio minuter extra för fotograferingar.

Framtiden för Karl Fredrik på Österlen

Den första säsongen av Karl Fredrik på Österlen sändes i fyra avsnitt. När programmet kommer tillbaka till våren så blir det med dubbelt så många avsnitt. Så om inte arbetet med gården vore nog har paret alltså en del att göra med inspelningar.

– Vi har spelat in sedan i våras, med ett uppehåll under högsäsongen. Nu har vi precis avslutat en inspelningsperiod och sen fortsätter vi till hösten, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Bild: Tommy Holl/TT

Annons