LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Simon Sköld om flytten till Villa Lumos – avslöjar sanningen efter miljonrenoveringen

13 jul, 2023 
Johanna Talamo
SIMON SKÖLD, CAMILLA LÄCKBERG
Simon Sköld och Camilla Läckbergs tankar om att flytta ut permanent till landstället Villa Lumos lades på is av några olika anledningar.
Nu berättar Simon om planerna framåt.
– Det är drömmen, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg om Villa Lumos: ”Vi är där året runt”Brand logo
Camilla Läckberg om Villa Lumos: ”Vi är där året runt”

Simon Sköld, 36 har tidigare synts i bland annat Sveriges Mästerkock VIP och är just nu aktuell med en app-lansering för sitt startup-bolag Powrs.

Simon är gift med deckarförfattaren Camilla Läckberg, 48 sedan 2017. Tillsammans har de dottern Polly men de lever även familjeliv tillsammans med Camillas äldre barn Charlie, Meja och Wille.

Simon Sköld och Camilla Läckbergs inställda flytt till Villa Lumos

Det var 2021 som paret valde att sälja sitt gamla landställe och istället lägga vantarna på en gammal grosshandlarvilla belägen i Tyresö. Huset har de valt att döpa till Villa Lumos.

Den ursprungliga planen var att flytta dit på heltid men huset krävde omfattande renoveringar så paret valde i stället att renovera i lugn och ro och även slå till med ett ytterligare bostadsköp.

Familjen valde då att bosätta sig i en villa belägen i Enskede, ett hus som var nyrenoverat och redo för inflytt. Detta tyckte Simon var skönt, berättar han i en intervju med Hänt.

Annons

– Huset var nyrenoverat när vi flyttade in, sedan har vi satt vår egen prägel på det. Vi har byggt ett garage. I huset var det bara tapetsera och måla som behövdes, säger Simon.

Men logistiken och närheten till Camillas äldre barns pappor, var också en av anledningarna till beslutet.

– Det blev ett enklare liv helt enkelt. Dels så år det närmare Tyresö (där Villa Lumos ligger) men också för att de stora barnens pappor bor där. Så det är väldigt enkelt med logistiken och de kan gå mellan mamma och pappa. Vi trivs väldigt bra med det, berättar Simon.

Kort efter att paret införskaffade den vackra sekelskifts-villan Villa Lumos påbörjade de husets omfattande renovering – vilket Camilla delade med sig av på sin Instagram. Renoveringarna av lyxvillan med sina 10 rum stod klar 2021 och resultatet var häpnadsväckande.

Simon Sköld om den nya renoveringen av Villa Lumos och planen framåt

Men planerna om en permanent flytt till Villa Lumos är fortfarande inte aktuell i dagsläget.
I en intervju med Hänt berättar Simon om hur det ser ut i dagsläget och om ytterligare renoveringar som stått på agendan.

Annons

De stora renoveringarna av Villa Lumos stod klara 2021 men huset har ändå nyligen krävt underhåll, vilket Simon Sköld delat med sig av på sin Instagram då han skrev:

”Idag hade de varit lätt att skippa gymet med ursäkten taket är borta utrustningen ihop tryckt på halva ytan och de står en snickare där - men de blev ett bra pass ändå! Utan tak och allt”

I intervjun med Hänt berättar Simon om det senaste projektet med deras älskade Villa Lumos, där ett gammalt garage krävde underhåll och taket behövde fixas till inför vintern.

– Det var ett gammalt garage som stod lite halv lutandes som vi har målat och fixat till nu. Vi städade taket som var fyllt med mossa och grejer. Vi tänkte att, det behöver nog fixas till lite inför vintern, så vi målade upp det och bytte några plankor, säger han och fortsätter.

– Men det var en väldigt, väldigt enkel renovering i jämförelse med själva huset, som var ett otroligt projekt.

Annons

Gällande framtidsplanerna och drömmen om en permanent flytt till Villa Lumos berättar Simon att det med allra högsta sannolikhet kommer att bli av men att enkelheten i vardagen fortfarande står i fokus.

– Vi har ju barn som bor hemma och går i skolan i Enskede, de har även sina pappor i Enskede. Så just nu, för både barnens skull och självklart för våran egen logistik så kommer vi att bo kvar i Enskede några år, säger han och fortsätter.

–Men när Charlie har gått ut gymnasiet så kan det nog hända att vi drar oss ut dit på heltid. Det är dock många år kvar och mycket kan hända, men drömmen vore att på där på heltid.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Instagram

Annons