ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Simon Sköld om MMA-karriären – därför vill han inte fortsätta

12 jul, 2023 
Johanna Talamo
SIMON SKÖLD, CAMILLA LÄCKBERG
MMA-fightern Simon Sköld lägger karriären på hyllan och tar klivet in i fintechbranschen.
Nu berättar han mer om beslutet.
– Jag är lite för gammal nu helt enkelt, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg sanna ord om Simon Skölds nya tv-karriärBrand logo
Camilla Läckberg sanna ord om Simon Skölds nya tv-karriär

Simon Sköld, 36 lever ett härligt familjeliv tillsammans med hustrun Camilla Läckberg, 48, deras gemensamma dotter Polly och Camillas äldre barn Wille, Meja och Charlie.

Simon har med åren gjort sig känd inom MMA-världen men väljer nu att skrota drömmen om UFC och en karriär internationellt.

– Jag kan tänka mig 1-2 sista satsningar beroende på vad man får för erbjudande men ambitionen av en internationell karriär och UFC har jag lagt ner, säger Simon Sköld till Hänt.

Simon Skölds startup drar in miljonbelopp

Simon Sköld har tillsammans med hustrun Camilla Läckberg och andra viktiga personer har nyligen lanserat en app i Sverige via sin startup Powrs.

Bolaget har dessutom i samband med app-lanseringen dragit in fyra miljoner kronor i kapital med hjälp av investeringar från aktieägare. I en intervju med Hänt berättar han att lanseringen känns jättebra och att vägen hit har varit både lärorik och jätterolig.

Annons

– Det känns jättebra. Jag har drivit företag själv i många år men detta har varit en helt annan grej. Mycket lärdomar längs vägen men vi är ett otroligt bra team, detta är en team-effort, säger han till Hänt.

Simon berättar vidare att arbetet med företaget har tagit mycket mer tid än vad han först trott och att han därmed inte har haft tiden att träna som han gjort tidigare.

– Arbetet har tagit mer tid än vad jag hade räknat med så det senaste året har träningen handlat mest om att behålla formen, säger han.

Därför vill Simon Sköld inte fortsätta med MMA-karriären

Förutom att Simon Sköld lägger mycket tid på det nystartade bolaget så har han även andra anledningar till varför han tagit klivet bort från kampsporten. Det har att göra med något väldigt sorgligt.

Annons

För Hänt berättar han nu om sin coach som nämligen gick bort i cancer förra året och att det rör upp mycket känslor under träningarna.

– Det är jättesorgligt, han var alldeles för ung. Det har varit upp och ner där och väldigt mycket känslor inblandat när man tränar, säger han.

Men Simon påpekar ändå att han inte är helt säker på hur det kommer att bli med kampsporten framöver.

Han säger att han kan tänka sig att köra några sista matcher i Sverige, Norden eller Europa. Drömmen om en internationell karriär och UFC har han däremot gett upp på.

– Jag är lite för gammal nu helt enkelt, säger han.

FOTO: Patrik C Österberg/TT

Annons