Simon Karlsson fick lämna Idol 2020 efter nionde fredagsfinalen

Simon Karlsson Idol

Vem åkte ur Idol 2020 efter den den nionde veckofinalen fredagen den 20 november?
När tittarnas röster var räknade stod det klart att Simon Karlsson fick lämna tävlingen.

Den nionde fredagsfinalen av Idol 2020 har gått av stapeln. Stämningen är märkbar och att tävlingen börjar närma sig final är ett faktum.

Tema: Kärlek – med Carola på besök

LÄS MER: Här är allt vi vet om hur Idolfinalen 2020 kommer se ut

Under denna fredagsfinal fick idolerna möjlighet att ta tillfället i akt att tacka sin fans för de stöd de hittills givit under resans gång i tävlingen. Idolerna fick var för sig tillägna en låt till fansen i kärlekens tecken, då temat på kvällen var just kärlek.

Men det var inte bara fansen som fick en låt tillägnad. Idolerna fick denna fredag sjunga två låtar och alltså göra två framträdanden. Den andra låten fick de tillägna varsin person i deras närhet, kanske en familjemedlem eller nära vän – de fick välja själva! Detta blev ju såklart succé!

Carola var veckans gästartist och hon om någon vet hur man hanterar en scen och en mikrofon. Kvällen till ära sjöng hon Pray for peace. Fint!

Simon Karlsson blev tvungen att lämna Idol 2020 den 20 november

När den nionde fredagsfinalens tittarröster var räknade stod det klart att Simon Karlsson var den idol som åkte ur tävlingen. Men trots det tråkiga beskedet kände han sig ändå ganska lugn.

– Jag känner mig lugn. Det känns bra ändå. Jag kom in i det här och tänkte att jag kanske kan visa upp mig på tv och gå till slutaudition typ, det var mitt mål, säger Simon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

4 idoler kvar i tävlingen – mot kvartsfinal!

Nästa gång idolerna tävlar mot varandra är det kvartsfinal. Det är nämligen endast fyra idoler som återstår i tävlingen av de som från början var 13 stycken.

De idoler som tidigare röstats ut är Maya Arctaedius, Indra Elg, Ella Hedström, Gabriel Abdulahad, Mattias Nederman, Niklas Hultberg och Herman Silow. En av de som från början även var med i topp 13 men lämnat tävlingen är Affe Hagström. Han valde att självmant hoppa av då Idol inte var hans grej.

Simon Karlssons känsliga ord till den bortgångna vännen

Under kvällen tillägnade Simon låten Precis som du vill till sin vän Nico och farfar som båda idag inte finns med oss. Under en känslosam intervju berättar Simon om valet att hylla de.

– Det är en av de få låtar som farfar hann höra innan han gick bort och jag spelade den också på hans begravning, säger han innan han fortsätter:

– Min kompis Nico gick tyvärr bort tidigare i år. Han blev som en guru typ när man är sådär sjuk och fortfarande så stark och vill göra saker. Man får perspektiv liksom. Det är så sjukt tragiskt när en ung person går bort så jag vill hedra Nicos liv och hans familj. Jag tror bara jag vill tacka de så får det vara det.

Idol sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS ÄVEN: Därför känner du igen Caspar Camitz i Idol 2020

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna – bryter tystnaden

FOTO: