Sigrid Bernsons starka reaktion efter tunga avslöjandet om sjukdomen

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson försvann helt från rampljuset för ett par år sedan.
Vad fansen inte visste var att detta berodde på Let's dance-profilen drabbats av utmattningssyndrom – vilket hon nyligen valde att bryta tystnaden om.
Nu berättar Sigrid om alla meddelanden hon har fått sedan erkännandet.
0:59

Efter reklamen: Robin Bengtssons fina stöd till Sigrid under tuffa perioden

(0:59)

När Sigrid Bernson, 33, gjorde entré i Let's dance för första gången år 2011 dansade hon rakt in i svenska folkets hjärtan. Hon blev en stor favorit hemma i tv-sofforna och har lyckats ta hem vinsten i tävlingen hela tre gånger, första gången med Anton Hysén, 31, andra gången med EMD-stjärnan Erik Segerstedt, 38, och tredje gången ihop med artisten Benjamin Ingrosso, 25.

2017 släppte Sigrid sin första singel och inledde då alltså en artistkarriär vid sidan om Let's dance. Åter därpå fick vi se henne på Melodifestivalen-scenen och karriären gick som på räls.

Men därefter försvann Sigrid Bernson helt. De senaste åren har hon varken synts i Let's dance eller något annat offentligt sammanhang. Och tidigare i år fick detta sin förklaring.

Sigrid Bernson om utmattningen och okända graviditeten

I slutet av januari la Sigrid upp en serie videor på Instagram där hon berättar att hon har tampats med utmattningssyndrom de senaste två åren.

– Ju mer jag jobbade desto mer jobbförfrågningar blev det och jag hade svårt att tacka nej. Mitt huvud snurrade kring jobb hela tiden och efter ett tag så började jag må ganska dåligt, berättar hon i en av sina videor på Instagram.

Och som om det inte vore nog blev Sigrid gravid mitt under den här perioden. På grund av sitt mående valde Sigrid Bernson att göra en abort.

– Jag var så pass dålig att jag kände att det inte var läge för mig att bli mamma. Och den var en jättestor sorg för mig, förklarar hon.

Alexander Abdallah om relationen till Lovisa Worge – Se klippet här

Stödet från Robin Bengtsson och fansen – nu berättar Sigrid

Sigrid Bernson har mötts av ett enormt stöd sedan hon valde att bryta tystnaden och berätta om vad hon har gått igenom den senaste tiden. Hennes ärliga inlägg har hyllats av bland andra pojkvännen Robin Bengtsson, 31, och Robins ex Emma Hallbygård, 31.

Det är inte bara Sigrids nära och kära som har hört av sig. I ett nytt inlägg på Instagram berättar Let's dance-profilen att hon har fått många andra typer av meddelanden också.

Exklusivt
Idol-Fredrik lämnar landet – därför flyttar han utomlands

”Det är så otroligt många som skriver till mig och berättar att de går igenom samma sak eller att de har varit där tidigare. Det är sorgligt att så många människor är och fortsätter att bli sjuka av stress”, skriver hon.

Det verkar som att Sigrid Bernson nu vill hjälpa andra personer som har varit med om liknande upplevelser.

”Jag har fått många frågor. Ska försöka besvara de jag tycker är viktiga och tänker att jag kör frågor på story någon dag framöver”, skriver hon på Instagram.

FOTO: TV4, Instagram

SENASTE NYTT!