Sigrid Bernsons starka ord till Benjamin Ingrosso

Sigrid Bernsons starka ord till Benjamin Ingrosso

När Benjamin Ingrosso ställde upp i Let's dance dansade han med Sigrid Bernson. I hans sommarprat berättade han att tävlingen blev en slags vändpunkt för hans karriär – något som Sigrid nu uttalar sig om.
7 av de bästa sommarpraten genom tiderna
Slå på ljud

Benjamin Ingrosso, 23, var först ut av sommarvärdarna i P1. Hans sommarprat kom att bli rejält omtalat och både hans mamma Pernilla Wahlgren, 53, och hans storasyster Bianca Ingrosso, 26, lämnades i tårar.

Även hans pappa Emilio Ingrosso, 55, blev rejält berörd och efter att ha lyssnat på sin sons berättelse och uttryckte sin sorg över uppväxten.

”Jag är så förtvivlat ledsen över att du fick uppleva vår skilsmässa. Du skulle absolut inte ha fått gjort det. Men man kan tyvärr inte styra allt i livet.”, skrev Emilio då på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför tackade Benjamin ja till Let's dance

I sommarpratet berättade Benjamin om hans "lilla jag". Han berättade om drömmarna om att bli artist och låtskrivare men han hade svårt att hitta sig själv. Han ville vara den där coola killen som alla tjejer ville ha. Så när de ringde från Let's dance var han först ytterst tveksam.

– TV4 ringer. De vill att jag ska vara med i Let's dance. Jag säger "nej tack". De ringer igen. Jag säger "nej" igen. De ringer kanske 10-12 gånger och jag svarar återigen "nej tack". Det är ju inte i linje med den här coola karaktären som jag försöker skapa. Men så får jag höra vilka pengar de erbjuder och det är väldigt mycket pengar för en 16-åring, säger Benjamin i sommarpratet.

Helt plötsligt fanns det några riktigt bra anledningar för Benjamin att tacka ja till danstävlingen, så efter en kortare övervägning bestämde han sig.

– Jag har ändå två bra anledningar att tacka ja. 1: Pengarna. Jag skulle kunna köpa mig en egen studio för de pengarna. 2: Jag behöver göra något som tar tillbaka den där lilla Benjamin, något som ger mig glädje på scen. Så jag tackar ja, förklarar han.

Sigrid Bernsons ord till Benjamin efter vändpunkten i Let's dance

Och Let's dance blev ju med facit i hand en riktig vändning för Benjamin. Det var inte bara det att han gick och vann hela tävlingen efter en rafflande final mot Steffo Törnquist, 65. Han hittade samtidigt glädjen och insikten i att kunna vara sig själv trots allt.

– Fyra månader i Let's dance-produktionen gjorde sitt. Det går ju inte att vara på den scenen och inte känna glädjen i musiken och dansen. Alltså jag älskar att vara med där. Jag växer upp så snabbt och lär mig så mycket. Jag blir ifrågasatt i mina tankar och åsikter för första gången, jag förstår att man inte behöver följa strömmen för att bli omtyckt. Jag kan tycka annorlunda – och jag hittar tillbaka till mig själv, säger Benjamin.

Sigrid Bernson, Benjamin Ingrosso

Sigrid och Benjamin vann Let's dance 2014.

Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

När Benjamin ställde upp i danstävlingen dansade han med Sigrid Bernson, 32, och nu har hon tagit till sig av Benjamins fina ord.

”Så fint och ärligt berättat och lilla Benjamin går rakt in i hjärtat hos oss alla idag. Väldigt kul att Lets Dance blev den vändpunkten i livet också! Det var en rolig resa att dela med dig! Kram S”, skriver Sigrid till Benjamin.

LÄS OCKSÅ: OTROLIGT Hollywood-stjärnans OVÄNTADE hylling till landslaget

LÄS OCKSÅ: SLUT Därför separerar Magnus och Karin efter 6 år

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN