Hollywood-stjärnans OVÄNTADE hylling till svenska landslaget

Hejar Will Ferrell på Sverige?

Spänningen stiger inför EM-matchen mellan Sverige – Ukraina.
Men det är inte enbart svenskar om hejar på landslaget.
Från andra sidan Atlanten i Hollywood hörs ett oväntat hejarop till Sverige.
– Vi är svenska fans allihopa, sjunger Will Ferrell i en ny video.

Ikväll spelar Sverige åttondelsfinal i europamästerskapen i fotboll mot Ukraina. Matchen spelas i Glasgow, Skottland, där svenska supportrarna har svårt att ta sig till matchen, då man behöver vara 10 dagar i karantän. Många får istället heja på hemifrån Sverige. Nu kommer även hejarop från andra sidan Atlanten.

”Vi är svenska fans allihopa”

Skådespelaren Will Ferrell hejar på Sverige i en video som herrlandslaget delat på sin Instagram. I videon sjunger han bland annat "Du är så duktig, du spelar mycket bra. Vi är svenska fans allihopa!"

Hollywood-stjärnan med sin svenska fru Viveca Paulin från Göteborg.

Foto: Evan Agostini

Men varför hejar Will Ferrell på Sverige? En ledtråd kan vara stjärnans fru. Hon är nämligen svenska.

Viveca Paulin, 51, från Göteborg och Will Ferrell, 53, träffades redan 1995 på en teaterkurs. Svenskan Viveca Paulin har tidigare arbetat som både skådespelare och producent. Will Ferrell och Viveca Paulin gifte sig fem år efter att de träffades, 2000.

DÖDLIG LEK 9-årig pojke omkom efter livsfarlig Tiktok-trend

De har tre söner tillsammans. Magnus föddes 2004, Mattias föddes 2006, samt lillebror Axel, som föddes 2010. Familjen brukar resa mellan USA och Sverige. I USA har de ett boende både i New York och i Kalifornien. I Sverige har familjen en sommarstuga i Gnesta, i Sörmlands län. Will Ferrell har genom åren lärt sig mer och mer svenska.

Will Ferrell sjunger helan går för amerikansk publik

På senare år har han uppmärksammat svenska traditioner för de amerikanska tittarna i olika tv-program. Som att lära ut snapsvisor, berätta om midsommarfirandet och den svenska tomten. I bland annat The Jonathan Ross Show kan den amerikanska publiken höra Hollywood-stjärnan skråla fram den klassiska nubbe-visan helan går.

I videon där vi kan se världsstjärnan Will Ferrell heja på det svenska landslaget lades upp på det svenska herrlandslagets Instagram-konto. I videon kan vi se Hollywood-skådespelaren iklädd svenska landslagskläder.

Vi kan höra honom på heja på förhållandevis god svenska heja på de svenska spelarna med ”Ni är så duktig”. I landslagets Instagram-story skriver landslaget att de tackar för peppen, samt den goda svenskan.

På Facebook har också klippet lagts upp. Där har svenska fans reagerat glatt på Hollywood-stjärnans oväntade hejarop.

”Underbar hälsning från Will! Heja Sverige!”, skriver en glad Facebook-användare.

”För att vara engelsktalande så uttalar han ”Vi är svenska fans allihopa” bra, nästan ingen brytning. Men hur kommer det sig att svff kunde få honom att göra det?”, frågar sig en annan användare.

En tredje användare utropar kort och gott,

”Genialt”

Will Ferrell är en av de största Hollywood-stjärnorna i dag.

Foto: RUBA


Nu återstår det att se hur de svenska herrlandslaget levererar mot Ukraina och om Will's hejarop är tillräckligt tillsammans med alla andra svenska supportrar ikväll.

LÄS OCKSÅ: EM-spelarna som är populärast på Instagram – hela listan

LÄS OCKSÅ: Cristiano Ronaldos LÄSKiga utbrott under EM: ”Drick vatten!”

Foto: INSTAGRAM, Evan Agostini

Senaste nytt