Artikeln innehåller reklamlänkar

Sigrid Bergåkras ord om uppbrottet med Mattias

Sigrid Bergåkra kärlek

Hästbonden Sigrid Bergåkra blev ett känt ansikte när hon sökte kärleken i TV4:s Bonde söker fru för tre år sedan. I höstas avslöjade Sigrid att hon blivit förälskad i en man hon känt i 30 år. Nu berättar hon för Hänt att relationen tagit slut – och hur framtiden ser ut för henne.
Slå på ljud

Sigrid Bergåkra, 45, blev storfavorit bland tv-tittarna när hon sökte kärleken i TV4:s realityserie Bonde söker fru 2016. Sigrid väckte stor uppståndelse när hon skickade hem samtliga av sina brevskrivare i slutet av säsongen för att istället kontakta en annan man, Pål Mases.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Sigrid Bergåkra och Pål Mases inledde också en relation, men den tog slut i början av 2017.

– Det är över. Jag har aldrig varit så mycket singel som jag är just nu, sa Sigrid till Hänt efter uppbrottet.

Men året därpå kom det glada beskedet att Sigrid Bergåkra åter blivit kär, och det i en av sina bästa vänner, Mattias. När de inledde sin relation hade de känt varandra i 30 år. Hästintresset var något de båda hade gemensamt.

– Konstigt och galet på många sätt och vis. Men det är tryggt med någon man känner sedan barnsben, sa Sigrid Bergåkra till Bonde söker fru-programledaren Linda Lindorff, 47, i en livesändning på Instagram.

Sigrid berättade då också att hon var rädd att förstöra vänskapen med Mattias.

– Jag sa att ”det här är jag livrädd för med dig, tänk om det inte blir bra, och så mister man sin vän”. Men han sa att vad som än händer Sigrid så kommer jag alltid att vara din vän, sa hon då.

Fortfarande vänner

Nu avslöjar Sigrid Bergåkra för Hänt att hon inte längre är tillsammans med Mattias.

– Det är fortfarande min bästa vän, men inte så mycket mer än så, säger Sigrid till Hänt och fortsätter:

– Det är fantastiskt att vi har behållit vänskapen, provat lite grann och ändå kunnat fortsätta behålla vänskapen.

I och med att Mattias bor i Skåne och Sigrid i Järvsö blev det svårt för dem att träffas.

– Logistikmässigt blev det svårt att få ihop. Men vi hörs och vi ses när vi kan, på tävlingar och så. Vi har bra kontakt, säger Sigrid Bergåkra.

Trots uppbrottet har Sigrid inte slutat tro på kärleken. Tvärtom.

– Det är något som får komma till mig senare i livet, helt enkelt. Att få vara i en relation. Men jag ska försöka unna mig att gå på dejt. I sommar kanske. Jag tror fortfarande på kärleken, att man hittar någon i livet som pågår. Att man möter någon. Om det är så att det kommer till mig tänker jag unna mig den, ge den tiden till mig själv, säger Sigrid Bergåkra.

FOTO: Patrik Österberg/TT, TV4

SENASTE NYTT!