LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Sigrid Bernson om tunga beslutet under graviditeten: ”Ville så gärna”

08 apr, 2022 
Sigrid Bernson och Robin
Proffsdansaren Sigrid Bernson och sångaren Robin Bengtsson hittade kärleken till varandra i Let's dance.
Kort därefter drabbades hon av utmattningssyndrom.
Sjukdomstiden har påverkat Sigrid och Robins relation – och inte minst deras barnplaner.
Annons
Robin Bengtsson berättar om drömmen om USABrand logo
Robin Bengtsson berättar om drömmen om USA

Sigrid Bernson, 33, är främst känd för sin medverkan i dansprogrammet Let's dance, men har även börjat satsa på en karriär som sångerska.

2017 skrevs det mycket om henne då hon inledde en relation med tv-profilen Samir Badran, 31, som hon samma år dansade med i Let's dance.

Året efter tog hon ett uppehåll från dansprogrammet och valde istället att medverka i Melodifestivalen med låten Patrick Swayze, som tog sig till andra chansen.

Sigrid Bernsons kärlekssaga med Robin Bengtsson

I sin senaste säsong som proffsdansare i Let's dance träffade hon sin nuvarande kärlek – sångaren Robin Bengtsson, 31. De har nu varit ett par i nästan tre år.

Annons

Kort efter att paret träffats drabbades Sigrid av utmattningssyndrom som hon nu brottats med i flera års tid. Detta ledde till att hon de senaste åren inte har varit med i startfältet i Let's dance.

– Jag fick inte luft, kunde inte andas och helt plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och mitt ansiktet blev helt förlamat. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Trodde att nu är det slut, nu dör jag, säger hon i en video på Instagram där hon berättar öppet om sitt mående.

Nya orden om aborten: ”Jag ville så gärna ha barn”

Under hösten 2019 fick Sigrid Bernson reda på att hon väntade barn. Paret hade just köpt ett hus, hon var 30 år gammal och hade ett stabilt jobb. På pappret var allt perfekt för att utöka familjen.

– Jag ville så gärna ha barn, speciellt med Robin, men jag var också rädd för att inte orka med vare sig en graviditet eller att ta hand om barnet. Jag orkade ju knappt duscha själv, så vi bestämde oss för att göra abort, berättar Sigrid för Expressen.

Annons

Hon bestämde sig efter rekommendationer från läkare att göra en medicinsk abort, vilket innebär att man tar ett piller. Men allt gick fel. Hon drabbades av brutala smärtor som gjorde att läkarna fick ta beslutet att göra en kirurgisk abort ändå.

Denna händelse sög ur all energi hon hade kvar och Sigrid Bernson utvecklade en depression som hon fick börja medicinera för. Under våren 2020 blev hon sjukskriven på heltid.

– Då accepterade jag till slut att jag var utmattad. Det var så tydligt, många dagar kom jag inte ens upp ur sängen, och jag kunde varken läsa eller kolla på tv. Men efter ett tag satt jag i en fåtölj här hemma och lyssnade på Astrid Lindgren-sagor. Det är något så tryggt över Astrids röst, säger Sigrid.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT/Instagram

Annons