LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Sanningen om regelbrottet i Farmen – så fick Jennifer och Maxine tag på mat

11 feb, 2024 
Det har skett ett regelbrott i Farmen!
Nu erkänner Maxine och Jennifer vad de gjort...
–Vi hade en liten picknick och tryckte i oss så mycket som vi bara orkade, säger Maxine till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Könsbråk i Farmen – här urartar diskussionenBrand logo
Könsbråk i Farmen – här urartar diskussionen

Hittills har deltagarna skött sig galant i Farmen 2024, fram tills nu då när ett regelbrott kommit upp till ytan...

I Tinget är det mentorn Wincent som tar upp händelsen.

– Jag ska faktiskt börja med en lite allvarligare sak och lite tråkig sak. Det har kommit till min kännedom att det begåtts regelbrott i Farmen. Att två personer har tagit sig utanför Farmens gränser och därmed fått tag i mat – som nu är tillbakalämnad förvisso, säger han och fortsätter:

– Men jag skulle väldigt gärna vilja ha ett erkännande därifrån.

– Ja det är jag, erkänner Jennifer Valencia, 31.

– Och det är jag, säger Maxine Lindin, 27.

– Då kan både Maxine och Jennifer ta av er era amuletter och hänga upp på kroken där jämte Maxine, beordrar Wincent.

Annons

Farmen-Jennifer om regelbrottet: ”Jag ville hem”

När Hänt når Jennifer och Maxine berättar de vad som egentligen hände.

– Alltså jag såg det som ett läge för att få åka hem på regelbrott, säger Jennifer till Hänt.

Du ville alltså bli diskad?

– Ja, så jag var inte så diskret. Men jag kan säga såhär; folk såg oss sent på natten och det var nattvakterna. Vi strosade runt där och liksom hoppades på att hitta någonting. Vi kom åt lite bröd och lite godis, säger hon.

Maxine förklarar att hennes anledning till att hon gjorde som hon gjorde var för att hon var uttråkad.

– Nej men alltså det händer ju inte så mycket på Farmen, det är väldigt mycket dö-tid som inte syns och jag är väldigt busig av mig. Jag gillar att hitta på saker och när det är mycket dö-tid börjar man tänka "vad kan jag göra nu då, för att spicea till det lite?".

– Så vi hittade lite bröd, lite godis och sånt som vi tryckte i oss. Vi hade ju ätit upp allting innan vi blev påkomna.

Annons

Så fick farmarna tag på godis och bröd

Men hur fick de egentligen tag på maten? Jo, den fanns nämligen lätt tillgänglig och gratis i produktionens läger.

– Nej men det stod ju som uppdukat där utanför produktionen liksom. Så ja, då tog vi det. Så vi hade en liten picknick och tryckte i oss så mycket som vi bara orkade och sen gick vi till storbonde-stugan och åt där med, säger Maxine.

Hur kom det här upp till ytan?

– Ja men det var ju produktionens godis och de kom ju på att "vafan det saknas ju lite grejer här, vad är det som hänt".

Därför valde Maxine och Jennifer att riskera sin medverkan

Jennifer har varit storbonde under veckan och därmed fått utstå en hel del hat från de andra farmarna. Därav anledningen till att hon ville lämna. Men för Maxine, som var så revasch-lysten och ny på Farmen, fanns det kanske mer att förlora?

– Alltså just när den här grejen hände så kände jag att Jennifer hade mått skitdåligt, hon hade blivit utfryst av gruppen, nånting var tvunget att hända. Så jag tog tillfället i akt att fråga om hon ville hitta på något bus. Och det var hon ju med på!, förklarar Maxine och fortsätter:

Annons

– Jag tänkte såhär; det som händer händer. Jag är där och då. Jag tänkte väl inte alls på vad som kunde hända, det klart att jag hade någonstans i huvudet vad som kan hända. Men då kände jag att det var värt det.

Jennifer berättar att hon försökte erkänna och ta på sig hela skulden, eftersom att hon ville hem. Men produktionen vägrade.

– Jag sa ju till dem att det var min idé och att de skulle skicka hem mig. Men de bara "nej nu är det inte du som bestämmer om vi ska skicka hem någon eller inte". När de kom fram till att de tar våra amuletter så var jag såhär "men vafan".

TV4 om straffet: ”Inte tillräckligt grovt”

Normalt sett brukar kanske straffet bli just diskvalificering. Men när Hänt når Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen, förklarar han hur man tänkte när man tog beslutet.

”Regelbrottet bedömdes inte vara tillräckligt grovt för att diska deltagarna, att bli av med sina amuletter var tillräckligt i det här fallet.”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Även Wincent tycker att straffet går i linje med överträdelsen.

”Jag hade inga problem med att ta upp regelbrottet. Jag tycker att straffet var i paritet med överträdelsen.”, skriver han till Hänt.

FARMEN 2024
FOTO: TV4

FOTO: TV4

Annons