LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför finns det ankor på Torpet – Wincent reder ut efter alla frågor

08 feb, 2024 
Det är många som undrar varför det egentligen finns ankor på Torpet.
Nu berättar mentorn Wincent vad det beror på.
– De är fräna!, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-quiz – hur många rätt får Desirée Nilsson och Cornelia Gyllborg?Brand logo
Farmen-quiz – hur många rätt får Desirée Nilsson och Cornelia Gyllborg?

Farmens sidoprogram Torpet är i full gång. Från början var det tre gamla farmare som intog Torpet, det var inga mindre än Levin Larsson, 33, Cornelia Nordensson, 30, och Maxine Lindin, 27.

De fick börja med fem amuletter var och därefter får man stjäla amuletter av varandra ifall man vinner tävlingar. Förra veckan fick Maxine komma in på Farmen eftersom hon hade flest amuletter. Och i kvällens avsnitt är det Cornelias tur att stå med flest amuletter och därmed ta sig in på Farmen.

Varje vecka har torparna fått besök av en farmare. Denna vecka är det dock två farmare på plats i form av Fredrik Trygg, 35, och Tim Mäklin, 31.

Torpet-Cornelia om ankorna: ”Läskigt”

Men de är ju såklart inte själva på Torpet. Precis som på Farmen har de även massa djur att ta hand om. Torparna har höns, katter och bin. Tidigare år har de även haft får och getter.

Annons

Torparna har även ankor, men vad har egentligen ankorna för funktion? Cornelia uttryckte i första avsnittet att de mest är där för att få mat och vatten.

– Jag tycker att det är läskigt med fåglar. Bara det här fras-flaxet liksom. Men nu får jag bara skärpa mig, nu är jag här, det är jag som bor på gården och de förlitar sig på att jag ska ge dem mat och vatten. Vi får komma överens, det får lösa sig, sa hon i avsnittet.

TORPET 2024
FOTO: TV4

Därför finns det ankor på Torpet – Wincent förklarar

När Hänt når mentorn Wincent berättar han varför ankorna egentligen befinner sig på Torpet. Under alla år är det nämligen många som undrat vad de egentligen ger torparna eftersom man varken slaktar dem eller äter deras ägg.

– Ja de är bara fräna. De bara går omkring och är roliga och ser roliga ut helt enkelt. De är lite sällskap, förklarar Wincent för Hänt.

Wincent berättar vidare att ankorna mest finns till för sällskapet, även om de faktiskt har en liten funktion.

– Nej men de ser ju lite roliga ut de där. De kan ju liksom lägga ägg och man kan ju slakta ankor och så också förstås. Men just här på Torpet fyller de mest funktionen av att hålla efter lite sniglar och sådana där ting, säger han.

Så vems är ankorna egentligen? Det är inte Wincents iallafall.

– Nej nej, de har vi lånat eller hyrt någonstans, förklarar han.

FOTO: TV4

Annons