LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Bluffen i Farmen avslöjas – här ligger Torpet egentligen

01 feb, 2024 
När farmarna kommer gåendes till Torpet blir tittarna väldigt lurade.
Här är sanningen om var Torpet egentligen ligger!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Tim Mäklin svarar på snabba frågor: ”Bara hon kan mjölka mig”Brand logo
Farmen-Tim Mäklin svarar på snabba frågor: ”Bara hon kan mjölka mig”

Torpet är sidoprogrammet till Farmen och varje år är det lite olika upplägg. Något år har Torpet varit ungefär som Robinsons Gränslandet. Det vill säga, en slags andra chans dit man kommer om man åker ut och så kan man försöka ta sig in i huvudtävlingen igen.

Något år har det varit en plats där man bara kan vinna massa amuletter.

I år är det dock nytt upplägg igen. I den här säsongen är det tre gamla Farmen-deltagare som huserar på Torpet. Varje vecka får de besök av en farmare och torparnas mål är att vinna amulettkamper för att sno amuletter av varandra.

Förra veckan var det Magnus Samuelsson, 49, som var på plats hos torparna.

Här ligger Torpet egentligen – avslöjandet om bilfärden: ”Ögonbindel”

Men var ligger Torpet egentligen? För tv-tittarna ser det ju ut som att det är gångavstånd, men faktum är att det tar 45 minuter med bil att ta sig mellan platserna.

Annons

– Ja, alltså man får ju då transporteras emellan med bil, säger Magnus till Hänt.

Något som är lite extra anmärkningsvärt i det hela är att man dessutom måste ha ögonbindel på sig, så att man inte kan memorera vägen.

– Det är typ skitlångt. För på den här bytesdagen har man ju liksom kampen och sen får man sätta sig i en jävla bil med ögonbindel och åka hur länge som helst.

Varför fick man inte kolla ut?

– Nej men så man inte visste exakt om det var nära eller så. Det väcker ju också lite spänning i en att inte ha en aning om vart man är på väg.

Därför kommer deltagarna gåendes i skogen till Torpet

Bilen släpper sedan av deltagarna en bit ifrån Torpet och så går man sista biten och Magnus har en teori kring vad det beror på.

– Nej men sen fick man ju ta av sig ögonbindeln och så släpps man av vid Torpet då och så får man gå upp till det området då, säger han och fortsätter:

– Några har ju fått gå genom skogen och några längs vägen. Så jag menar, man vill väl skapa en illusion av att man vandrar ifrån Farmen till Torpet. Men jag tänker att det är produktionstekniska skäl till att man inte faktiskt kan gå mellan Torpet och Farmen.

– För då kan man ju vara på Farmen och gå och smyga på torparna och det vill man ju inte riskera liksom, tillägger han.

MAGNUS KOMMER GÅENDE TILL TORPET
Magnus kommer gående till Torpet, men blev alltså avsläppt av en bil.FOTO: TV4

FOTO:

Annons