hänt exklusivt

Sanningen bakom tårarna i direktsändning – efter Kishtis ord om Nike

KISHTI TOMITA, NIKE SELLMAR

När Nike hyllade sin moster i Idol blev var det stående ovationer från juryn och Kishti Tomita sa att hon ingen ska behöva gå igenom något sådant. Men vad menade egentligen Kishti?
Nu förklarar Nike för Hänt vad det handlade om.
Idol-Nike Sellmans barnbesked med artisten
0:37

Efter reklamen: Idol-Nike Sellmans barnbesked med artisten

(0:37)

Slå på ljud

Det är kärlekstema i Idol 2022 och efter kvällens fredagsfinal är det bara Sebastian Rydgren, 18, Albin Tingwall, 19, Nike Sellmar, 28, och Klara Almström, 18, kvar. Dessa fyra idoler är nämligen i semifinal och efter det väntar den stora finalen i Tele2 arena.

Under kvällen sjöng idolerna två låtar. Den ena var tillägnad publiken och alla fans och den andra låten var tillägnad någon de älskar, som betytt mycket i deras liv.

Nike valde att tillägna sin låt till sin moster Lisa och det blev minst sagt succé. Nike fick stående ovationer från juryn och jurymedlemmen Kishti Tomita, 58, kunde inte hålla tillbaka tårarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kishti Tomitas uttalande om Nike: ”Jag ber till gudarna”

Efter Nikes framträdande var Kishti som sagt mycket berörd och hon menade att ingen skulle behöva gå igenom allt som Nike gått igenom. Man kunde då se hur både Kishti och Nike fick tårar i ögonen.

– Jag ska säga såhär, lilla lilla tjejen. Man ska inte behöva ge sig fan på allting, som du har behövt göra. Man ska få hjälp också, jag ber till gudarna att du får alla röster och all hjälp du behöver. För det förtjänar du något så in i…, sa Kishti i programmet.

När Hänt pratar med Nike i pausen berättar hon att Kishti troligtvis blev berörd på ett väldigt emotionellt plan.

– Ja, jag tror inte hon har några detaljer men jag tror hon har uppfattat mig som den personen som jag kanske är, så att säga. Jag har behövt kämpa mig igenom många år av motstånd som har gjort att man vuxit sig starkare och fått skinn på näsan, men det här rummet som jag gick in i ikväll går jag inte in i så ofta, säger Nike och fortsätter:

– Jag tror att hon kände det.

Sanningen om tårarna i tv – Nike om tuffa tiden

Anledningen till att Nike inte haft det så lätt beror bland annat på att hennes mamma haft en hjärntumör.

– Min mamma har ju haft en hjärntumör och vi bodde inte i samma land under de åren som det var som värst. Hon bor inte i Sverige nu heller, hon bor i Portugal. Men det var tuffa år, förklarar Nike för Hänt.

Idag är Nikes mamma friskförklarad och det är helt fantastiskt, för det var en tumör som tog upp halva hjärnhalvan.

– Den är inte helt oskadd, en del av närminnet är dött, säger Nike till Hänt.

Hur är din relation till din mamma idag?

– Alltså, hon har ju varit på en fredagsfinal, så det var jättekul. Men vanligtvis brukar vi ses 1-2 gånger per år och då stannar man ju kanske en lite längre period. Men nu har det ju varit pandemi och de har haft jättehårda restriktioner så när hon var här andra fredagsfinalen så hade vi inte setts på nästan 1,5 år, säger Nike och tillägger:

– Ja, jag kan tänka mig att det var det som Kishti syftade på.

IDOL 2022

Kishti var tvungen att torka tårarna.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN