LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sanningen bakom elddramat i Farmen – därför började huset brinna

10 jan, 2018 
I kvällens ”Farmen” utbryter en brand i en av byggnaderna. Vad som inte nämns i programmet är hur branden uppstod, och heller inte att deltagarna tvingades tillbringa sin natt på ett annat ställe.
Annons

I kvällens avsnitt av ”Farmen” på TV4 händer något oväntat. Plötsligt uppstår brandrök på olika platser i huset som deltagarna bor i. Men gruppen har svårt att lokalisera vad det är som brinner, och också på vilken plats det faktiskt brinner på.

Efter en stund kommer brandkåren dit för att åtgärda problemet, och känslorna bland deltagarna är blandade.

– Min första tanke när jag såg röken var att jag påmindes om bilbränderna i Rosengård, det var riktigt sjukt. Konstiga delar av huset började ge ut rök, så det var fett konstigt faktiskt, säger Mansoor Ashrati, 23, i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Min känsla av det här var ju att jag var ganska lugn. Jag tänkte att det får gärna brinna upp den här skiten. Men jag vill inte att någon ska bli skadad. Det var väl lite så jag tänkte, säger Robert “Mulle” Dahlgren, 51, och fortsätter:

– Jag vill inte släppa in folk när det ryker. Det kan explodera och börja brinna fruktansvärt.

Annons

Andra tog branden med ro, och skrattade mest åt hela händelsen. Men den reaktionen uppskattades inte av en av deltagarna.

– När huset brann fick vi gå ut och samlas. Då stod alla och skratta och skoja. Jag tycker att det är väldigt hemskt när ett hus börjar brinna. Det var inte länge sedan mitt hus brann. Jag tror att det var tre år sedan som mitt hus brann ner hemma. Det var jättehemskt att se sitt hus brinna ner, säger Louise Olsson, 30, samtidigt som hon själv gråter.

Men vad som orsakat branden framgår inte i kvällens avsnitt. Anders Edholm, som är pressansvarig för Farmen, förklarar att programledaren Paolo Roberto kommer att förklara det i morgondagens avsnitt. Men han förklarar nu för Hänt vad som hände i korthet.

”Det gjorde att spisen blev så pass varm att värmen spred sig ner i trossbotten (golvet) och det började pyra där. Deltagarna märkte av rökutvecklingen och valde att stänga alla dörrar och fönster samt lämna byggnaden”, skriver Anders Edholm i ett mejl och fortsätter:

”Brandkåren var snabbt på plats och kunde släcka. Inga människor eller djur kom till skada och deltagarna spenderade en natt på höloftet i ladan innan de dagen efter kunde flytta tillbaka”.

Foto: TV4

Annons