Deltagarnas kritik efter uppmaningen i Farmen: ”Obehagligt”

I kvällens avsnitt av ”Farmen” kunde vi se att gruppen uppmanades att be en bordsbön vid frukosten. Men det var inte riktigt lika uppskattat av alla deltagare.

Vi kan följa deltagarna i ”Farmen” på TV4 flera dagar i veckan, och i kvällens avsnitt kunde vi åter igen se hur gruppen samarbetade med att få det lantliga livet på gården att gå runt. Vi följer dem från att de vaknar på morgonen till att de lägger sig på kvällen, och i programmet kunde vi se hur en av deltagarna föreslog en morgonaktivitet vid frukosten: att alla skulle be en bordsbön ihop.

– Jag tycker att vi ber en bordsbön faktiskt. Är det okej för allihopa?, föreslår Kirsi Pärssinen, 50.

”En bords… vadå?” mumlas det kring matbordet. Men alla deltagare går med på att delta i bönen. Kirsi blir den som leder den:

– Tack Jesus för den här stunden nu på morgonen, och tack för maten. Tack för att alla får vara glada och pigga idag. Välsigna denna morgon och välsigna denna dag. Amen.

Men trots att alla deltog var det där emot inte alla som uppskattade den tidiga gruppaktiviteten.

– Jag har ingen aning om vad man tackar Jesus för. Jag har aldrig läst någon morgonbön. Nej jag vet inte, jag förstår inte grejen, säger veckans storbonde Robert “Mulle” Dahlgren, 51, efteråt.

Men minst nöjd, och mest skeptisk, över morgonens aktivitet är Jean-Pierre Marques, 31.

– Jag tyckte att det var lite obehagligt det här. Jag fick ju hålla masken lite granna. Att vara med på morgonbönen där är väl inget som jag hade gjort annars, säger han i programmet.

LÄS OCKSÅ: Påhoppen i Farmen – efter bara ett dygn

LÄS OCKSÅ: Farmen-profilerna i storbråk under TV4-inspelningen: ”Ett jävla krig”

Foto: TV4