Sanningen bakom Bianca Ingrossos plötsliga namnbyte

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso kommer från en av Sveriges mest kända familjer.
Men hon har inte alltid hetat Bianca Ingrosso.
Nu reder Hänt ut sanningen om hennes riktiga namn.

Bianca Ingrosso, 26, är en av Sveriges absolut största influencers, youtubers och tv-personligheter. Som att inte det vore nog så är hon även en framgångsrik entreprenör och på senare tid har hon gjort succé med sminkföretaget Caia och vunnit pris för årets kvinnliga stjärnskott inom entreprenörskap.

Biancas föräldrar Pernilla Wahlgren, 53, och Emilio Ingrosso, 55, träffades på 80-talet, när Emilio var Pernillas bakgrundsdansare. Efter det ringde bröllopsklockorna för paret och tillsammans har de barnen Oliver Ingrosso, 31, Bianca och Benjamin Ingrosso, 23.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men kort efter Benjamins födsel valde kändisparet att gå skilda vägar – något som präglat barnens uppväxt på många sätt och vis. Bianca har tidigare sagt i sitt sommarprat att hon tyckte det var extra jobbigt att hela svenska folket följde hennes föräldrars skilsmässa.

LÄS MER: Biancas planer för alla hjärtans dag – efter tystnaden kring Phillipe

”Att gå igenom en skilsmässa är jobbigt för alla i en familj oavsett situation och det tar lång tid att läka. Men att behöva göra det framför svenska folkets ögon tar det till en helt annan nivå.”, sa hon då.

Bianca Ingrosso

Bianca var en av sommarpratarna 2018.

Foto: TT

Sanningen bakom Biancas namn

Förutom att syskonen Ingrosso också hetat Wahlgren, har de nämligen en annan detalj gemensamt. Bianca nämligen berättat att hennes och syskonens förnamn bygger på disney-karaktärer.

”Mitt namn kommer ju från Bernard och Bianca, för att Oliver, jag och Benjamin har Disney-namn”, sa hon då.

När syskonen Ingrosso var små benämndes de ofta med efternamnet Wahlgren. Men i samband med Biancas medverkan i Let's dance 2016, gick hon ut med hennes riktiga namn. Hon menade då att Wahlgren bara var hennes mellannamn och att TV4 från och med då skulle använda Ingrosso istället.

– Jag heter egentligen, mitt efternamn är Ingrosso. Och Wahlgren är mellannamn liksom, sa hon då i en intervju med Expressen.

Men samtidigt menade Bianca då att hon aldrig själv ska ha kallat sig Wahlgren, då hon inte vill rida på "Wahlgren-vågen".

– Jag har varit ganska tydlig med det här, att jag vill inte vara bara någons dotter eller någons syster. Utan att jag faktiskt är en egen person med egna talanger och egna mål i livet, sa hon då.

Benjamin Ingrosso om namnbytet

Två år tidigare ställde Benjamin upp i danstävlingen och då förklarade han också att han egentligen alltid hetat Ingrosso i efternamn.

- Jag kallar mig själv Benjamin Ingrosso. Egentligen heter jag Benjamin Wahlgren Ingrosso. Här i Let's dance har de valt att kalla mig Wahlgren. Det förstår jag, det är ju "Let's dance" och de har varit med förut. Det är en rolig grej. Privat kallar jag mig Ingrosso, sa han då i en intervju.

Benjamin har också sagt att anledningen till att han nu valt att bara kalla sig för Ingrosso har att göra med att hans världsberömda kusin Sebastian Ingrosso också heter det.

- När jag var liten var det bättre att heta Wahlgren. Då visste folk lite vem man var, de kunde relatera till familjen. Men i dag är det kanske bättre att heta Ingrosso eftersom Swedish House Mafia är så stora, sa han då.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos planer för alla hjärtans dag – efter tystnaden kring Phillipe

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso avföljer Phillipe Cohen på Instagram efter pausen