Sanna Nielsens dröm om skådisyrket – okända draget för karriären

SANNA NIELSEN

Sanna Nielsen beröms ofta för sitt programledarskap i Allsång på Skansen och för sitt artisteri.
Nu under coronapandemin har Sanna däremot öppnat dörren för en helt annan framtidsdröm.
– Det är jättekul och spännande, säger hon.
Fem saker du kanske inte visste om Sanna Nielsen
Slå på ljud

Sanna Nielsen, 36, är mitt uppe i sin sjätte säsong som programledare för Allsång på Skansen. Annars är det främst för hennes musik i allmänhet, och deltaganden i Melodifestivalen i synnerhet, som svenska folket lärt känna den folkkära sångerskan.

Just nu är det även många som är glada för hennes skull av en helt annan anledning – hon ska nämligen bli mamma! Tillsammans med pojkvännen Joakim Ramsell väntar hon sitt första barn. Sanna vill dock inte prata allt för mycket om sin graviditet då det är en bubbla hon gärna befinner sig i själv.

Men kanske är Sanna Nielsen på väg mot en ny karriär – vid sidan av musikkarriären. När alla spelningar ställdes in förra året på grund av coronapandemin tog sångerskan tag i en riktig framtidsdröm som hon har.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sanna berättar om framtidsdrömmen

I en intervju med Aftonbladet berättar 36-åringen att hon vill testa på film eller serier, så under pandemin har hon tagit privatlektioner i teater på Dramaten.

– Det är jättekul och spännande. Jag har stått där och läst Shakespeare med en "Dramatenskådis", säger hon.

Vem den så kallade "Dramatenskådisen" är vill Sanna inte berätta, däremot berättar hon att kontakten med den här skådisen fick hon efter att ha frågat en regissör om råd över hur hon ska ta sig an ett teatermanus.

– Han sa att ”du ska få träffa den här personen på Dramaten”, så nu har jag gjort det några gånger och läst Shakespeare och lärt mig vers och prosa och skillnaden där emellan. Det har varit sjukt roligt just också för att jag inte har något planerat utan för att det passade bra i tiden nu när man inte har så mycket att göra, säger Sanna.

Sannas ödesbesked om filmkarriären: ”Ska aldrig säga aldrig”

Hur det nu blir för Sanna på skådespelar-fronten återstår nu att se. Men efter bebis och efter hennes andra uppdrag menar hon nu att vi mycket väl skulle kunna få se Sanna uppträda på Dramatenscenen någon gång i framtiden.

– Eller, så ska jag inte säga. Jag är inte utbildad skådis på det sättet, men man ska aldrig stänga några dörrar. Det är kul att flyga fritt i drömmarna och så får man se var man landar, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Gravida Sanna Nielsens kamp mot rädslan och dåliga självförtroendet

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsens glädje i hemmet med Joakim Ramsell

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN