Gravida Sanna Nielsens kamp mot rädslan och dåliga självförtroendet

Sanna Nielsen hyllas ofta för sina insatser som programledare för Allsång på Skansen och som artist.
Trots det kämpar sångerskan ständigt med dåligt självförtroende.
– Jag vågar inte riktigt hela vägen, säger hon.
Slå på ljud

Sanna Nielsen, 36, är mitt uppe i sin sjätte säsong som programledare för SVT:s program, Allsång på Skansen. Nytt för i år är dock att Sanna gör det tillsammans med en bebis i magen. Trots de har hon tagit sig an årets direktsändningar med full energi.

I tisdagens Allsången bjöds tv-tittarna på ett ”stjärnspäckat medley” med låtar som Sanna uppträtt med i Melodifestivalen genom åren. Medleyt var en hyllning till att det var 20 år sedan som Sanna slog igenom i just Melodifestivalen som 17-åring, med balladen I går, i dag.

Sanna Nielsen: Så jävla svårt att få till någonting bra

Trots att 36-åringen ofta hyllas för sina insatser som programledare, och att hon är en Sveriges populäraste artister, kämpar hon med sitt dåliga självförtroende. I en intervju med Aftonbladet berättar sångerskan att hon längtar tills hon vågar skriva egen musik.

– Jag jobbar jättehårt med det, att sitta hemma och våga skriva mer. Jag tycker det är så jävla svårt att få till nånting som är bra. Eller att veta om nånting är bra, säger hon.

Vidare berättar sångerskan att hon inte har några problem med att veta vad hon tycker är bra när hon hör andras musik. Problemen uppstår dock när hon själv ska göra musik, då har hon ingen kunskap över huvud taget.

– Jag vet inte: ”Men gud, är detta bra, nej det är inte bra”. Jag stänger det bara ute och så blir det inget istället. Så dröjer det ett år innan nästa singel kommer, säger Sanna.

Sanna om kraven från sig själv

En anledning kan vara att hon ställer alldeles för höga krav på sig själv när det kommer till att producera.

– Det kanske jag gör just när det gäller att skriva musik, jag har inte dåligt självförtroende till det. Jag vågar inte riktigt hela vägen. Jag får så mycket inspiration när jag sitter och skriver med andra, när jag till slut vågar det. För det är också jätteläskigt att ta det steget, säger Sanna Nielsen.

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsens överraskning inför Allsång på skansen – nu berättar hon

LÄS OCKSÅ: Tittarna i tårar efter Sanna Nielsen och Christer Sjögren i Allsång på Skansen

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!