LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sannas Nielsen om vem som tar över Allsången på Skansen

26 jul, 2022 
André Färnsveden
Sanna Nielsen i Allsång på Skansen.
Sanna Nielsen har varit programledare för Allsång på Skansen i sju år, men i juni avslöjade hon att det blir hennes sista år i programmet. Nu berättar hon vad hon vet angående den nya programledaren.
Annons
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"Brand logo
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"

Den folkkära artisten Sanna Nielsen, 37, fick ett tidigt genombrott i karriären. Redan som elvaåring släppte hon låten Till en fågel och tog Sverige med storm. När den hamnade etta på Svensktoppen blev hon nämligen den yngsta någonsin att lyckas med det. I sin vuxna karriär har hon varit både programledare och sångare.

Sanna ställde upp i Melodifestivalen sex gånger innan hon till slut lyckades kamma hem vinsten med bidraget Undo 2014. När hon sen tävlade internationellt i Eurovision song contest hamnade hon på en andra plats.

Ett år senare var hon istället programledare för Melodifestivalen tillsammans med komikern Robin Paulsson, 38.

De senaste sju åren har Sanna haft den ärofyllda rollen som programledare för Allsång på Skansen. Men tidigare i år kom chockbeskedet att den här sommaren blir hennes sista i programmet.

Annons

Sanna Nielsen slutar med Allsång på Skansen

Inför premiären v Allsång på Skansen chockade Sanna Nielsen det svenska folket med beskedet om att hon skulle göra sitt sista år i programmet.

”Så kom dagen då jag bestämde mig för att det är dags att lämna över stafettpinnen. I år blir det min sjunde sommar som jag får vara er allsångsledare och det blir också min sista som allsångsledare. Det har varit och är en stor ära att få vara en del av Allsång på Skansen som jag älskar så mycket”, skrev hon på Instagram.

Vidare berättade hon att många av hennes drömmar har gått i uppfyllelse, men att det nu är dags för nya drömmar.

”Jag hade kunnat fortsätta som allsångsledare i flera år till men känner också att jag har fått göra så mycket roligt i programmet. Så många drömmar som har gått i uppfyllelse och efter den här säsongen är det dags för andra drömmar…Men innan dess ska vi sjunga tillsammans med hela hjärtat och njuta tillsammans.Tillsammans med er kära publik.Tack för förtroendet.”

Vad hon ska göra istället har hon ännu inte bekräftat.

Sanna Nielsens avslöjande om vem som tar över Allsång på Skansen

Under måndagsmorgonen gästade Sanna Nielsen Morgonpasset i P3 med Kodjo Akolor, 41 och Torbjörn Averås Skorup, 27. Programledarna började då skämta med Sanna om vem som ska ta över stafettpinnen.

Annons

– Har du och Clara Henry haft möte nu om när du lämnar över [stafettpinnen] eller hur har det varit?, skämtar Torbjörn som tror att Clara är en kandidat till att ta över.

Då ger Sanna ett avslöjande om sin roll i beslutet av en ny programledare.

– Ja precis, snyggt, säger hon skrattandes och fortsätter:

– Nej vet du vad, jag har ingen aning om vem det är som tar över, om det ens är klart.

– Men kan du vara med och påverka?, frågar Kodjo då varpå Sanna svarar:

– Nej, det tror jag inte.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons