Därför stoppas Sanna Nielsen från Så mycket bättre – verkliga anledningen

Sanna Nielsen har ett gediget cv trots sin ringa ålder.
Däremot har vi ännu inte fått se henne i Så mycket bättre – nu berättar hon varför hon stoppas från att medverka i det populära programmet.
1:06

Efter reklamen: Se Benjamin Ingrossos vågade pik till Sanna Nielsen i direktsändning

(1:06)

Slå på ljud

Sanna Nielsen, 37, är en av våra mest folkkära sångerskor och numera även programledare. Hon slog igenom redan som elvaåring med låten Till en fågel.

Sedan dess har karriären bara tuffat på. Sanna har medverkat i Melodifestivalen vid sju tillfällen varav den sista gången blev en vinst med låten Undo, året var 2014.

Hennes musik är minst sagt omtyckt av svenska folket då hon har haft närmare 20 låtar på Svensktoppen – Vågar du, vågar jag, I'm in love och Empty room – för att bara nämna några.

Fem saker du kanske inte visste om Sanna Nielsen

Se klippet här!

Sannas karriär som programledare

Året var 2016 när Sanna tog på sig det ärofyllda jobbet som programledare för Allsång på skansen – det älskade programmet som sänds varje sommar och gästas av artister och bjuder på sång och dans. Och ännu är det Sanna Nielsen som programleder Allsång på skansen.

Hon har vunnit två Kristaller år 2018 och 2019 för Årets kvinnliga programledare.

Två andra stora prestigefulla uppdrag hon tagit sig ann är att vara sommarpratare i Sommar i P1 2014 och varit julvärd i SVT 2016.

Programledare är verkligen något som passar Sanna som handen i handsken!

– Det är ändå mitt sjunde år nu, så jag känner mig ganska bekväm. Även fast jag inte gjort tv sedan förra sommaren, sitter det nog i ryggraden. Sedan kan allt hända i direktsändning. Ibland är det nästan som att något går fel, så att man inte bara fyller åtta minuter och trettio sekunder med precis det som var planerat, säger Sanna till Aftonbladet.

Exklusivt
Louies vilda festkväll med kvinnliga tv-profilen: ”Brukar ljuga”

Stoppas från Så mycket bättre

Så mycket bättre har börjat avslöja vilka artister som kommer att gästa villan på Gotland i sommar. Programmet faller en stor publik i smaken med sitt utbud av både skratt, gråt och fantastiska tolkningar på varandras låtar.

Det spekuleras mycket i varför vi ännu inte fått se Sanna Nielsen medverka i programmet när hon har en så enormt stor bank av välkända och omtyckta låtar. Och det visar sig att hon faktiskt fått förfrågan om att vara med – men avböjt.

– Första säsongen fick jag en intresseförfrågan. Då visste ingen riktigt vad det skulle bli. Jag minns inte riktigt vad jag svarade. ”Nej” eller ”vet inte” eller ”vi får se”…, säger Sanna och fortsätter

– Det har väl alltid funnits diskussioner kring det programmet, om det skulle funka, men Allsång på Skansen är ju ett hinder. Det krockar. Ska det bli, får det väl bli sedan…

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!