TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sanna Nielsens dystra besked – berättar om sorgen

01 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Sanna Nielsen
När Malmö Opera ställer in alla föreställningar fram till årsskiftet på grund coronapandemin är Sanna Nielsen en av dem som blir arbetslös.
Nu berättar hon om sorgen.
Annons
Allt om Sanna NielsenBrand logo
Allt om Sanna Nielsen

Sanna Nielsen är den folkkära artisten och programledaren som varit i rampljuset sedan hon var barn. Hon blev känd för det svenska folket efter att som 11-åring hamnat på topplistan med låten Till en fågel. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och med åren har hon bland annat fått programledarroller för två av Sveriges största musikprogram - Allsång på Skansen och Melodifestivalen.

Men under hösten var det tänkt att hon skulle göra comeback på musikalscenen igen på Malmö Opera. Sanna hade nämligen fått rollen som Fanny Brice i musikalen Funny Girl! och var minst sagt exalterad över att få göra den. I en intervju med Malmö Opera berättar hon om äran att få vara en del av den stora musikalen.

”Det känns så mäktigt att få göra den rollen. Jag har alltid lyssnat på musiken ur Funny Girl och det är självklart en utmaning som jag ser fram emot att jobba med”, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

”Det är ett hus jag känner mig mycket trygg och väldigt välkommen i. Det är ju ett ”nypa sig i armen”-läge att få komma tillbaka och få nya minnen tillsammans med alla fantastiska människor som jobbar där.”

Men på grund av coronapandemin tvingas nu föreställningen att ställas in. Nu berättar Sanna om sorgen över det nya beslutet.

Sanna Nielsen om stora sorgen

Det är i en intervju med SVT som hon får frågan hur det känns att numera vara arbetslös.

– Nej men för det första så är det fruktansvärt tråkigt att det ställs in såklart. Det här var ju en drömroll att göra och en musikal som var helt fantastisk att få uppleva på scen också, men det absolut viktigaste är ju att vi ska bromsa smittspridningen, säger hon.

Hon berättar att hon i nuläget inte vet något om hur det blir med musikalen i framtiden, men att hon hoppas på det bästa samtidigt som hon försöker ta det med ro.

– Jag har ingen aning om någonting än så länge. Jag vet jag bara att jag inte ska åka ner till Malmö och spela den här älskade föreställningen som jag har njutit av så himla mycket. Utan nu blir det tid för hem och jag går ju all in för att pynta huset och bakar varje dag som en vila på ett vis och försöker landa i det här, berättar hon.

Annons