TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gina Dirawis ord om tv-jobb i framtiden – efter försvinnandet

01 dec, 2020 
Gina Dirawi
Gina Dirawi har programlett några utav Sveriges mest populära program.
Men sedan försvann hon.
Nu ger hon svar på hur hon tänker kring tv-jobb i framtiden.
Annons
Lars Lerin är årets julvärd i SVT 2020Brand logo
Lars Lerin är årets julvärd i SVT 2020

Gina Dirawi är ett välkänt ansikte för svenska folket efter att bland annat ha lett programmet Idol, Melodifestivalen samt varit julvärd i SVT.

Men efter sitt uppdrag som julvärd i tv fick Gina nog. Hon fick utstå mängder av hat och hot, vilket hon senare berättade om i i dokumentären Vad hände med Gina Dirawi? på SVT.

Svåra tiden efter SVT-uppdraget

I dokumentären berättar Gina om dramatiken bakom kulisserna när hon var julvärd. Att Gina skulle vara julvärd väckte en hatstorm, och programledaren fick senare leva med livvaktsskydd.

I dokumentären framgår även att hotbilden mot Gina växte sig större under tiden efter julvärdskapet, det gick så långt att hon inte kunde öppna sin post själv – då hon var rädd för att läsa hot.

I en intervju med tidningen Filter har Gina berättat om hatet och tiden efter att hon var julvärd. Till tidningen säger hon SVT inte berättade om mängden hat som kom i när hon programledde Melodifestivalen, detta för att skydda henne.

Annons

– Jag har alltid fått hot om att folk ska skjuta ner mig och så vidare. Tidigt i min karriär var det extrema muslimer, sedan övergick det till nazister och rasister. Men jag hade aldrig haft den sortens säkerhet omkring mig tidigare, så jag fattade ju att något inte stämde, sa hon till Filter.

”Gick på helspänn i många år”

Gina Dirawi berättar även hur rädslan efter alla hot har påverkat hennes kropp.

– Jag gick på helspänn i många år, kroppen var ju ständigt beredd på att bli attackerad, och jag har fått extremt ont av det. Jag fick fibromyalgi, en form av kronisk smärta – det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant. Det enda jag orkade var att göra mitt jobb, sa hon då.

Ginas svar om tv-jobb i framtiden

När Gina har en frågestund på Instagram får hon frågan från en följare kring hur hon ser på att arbeta med tv igen.

”Gina kommer man se något mer av dig på tv snart? Saknar dig massor. Älskade Ginas värld”, skriver följaren.

Gina ger då beskedet:

”Just nu känns att programleda tyvärr lika sannolikt som att jag ska ha på mig den här hatten igen”, svarar Gina Dirawi tillsammans med en bild på sig själv som barn med en alltför stor hatt på sig.

Hon fortsätter:

”Men vem vet, jag kanske ändrar mig. Dock ÄLSKAR jag också Ginas värld. Och saknar er.”

Annons