Sanna Nielsens ord om beslutet för Allsång på Skansen

Sanna Nielsen har i sin roll som programledare varit ansiktet utåt för det folkkära SVT-programmet Allsång på Skansen under fem somrar.
Men vem som kommer att få den eftertraktade rollen till nästa sommar har tidigare varit oklart.
Så under tisdagens final kom Sanna Nielsen med glädjebeskedet.

I över 30 år har svenska tv-tittare bänkat sig framför soffan för att stämma upp i sång till SVT:s Allsång på Skansen. Likt Sommar i P1 har programmet blivit en älskad tradition i många hem och vanligtvis vallfärdar publik från hela Sverige till stora scenen på Skansen.

Men årets säsong av Allsång har varit väldigt annorlunda. Efter coronapandemins utbrott var det länge osäkert om programmet överhuvudtaget skulle kunna sändas. Men efter ett gjädjebesked från SVT kunde tv-tittarna pusta ut. Programmet har under sommaren gått av stapeln som vanligt – med undantaget att det inte funnits någon publik.

“Älskar mitt jobb”

Genom åren har flera programledare fått äran att leda svenskarna genom allsången och flera av Sveriges största artister har sått på den omtalade scenen. Mellan 1994 och 2003 var det Lasse Berghagen som höll i stafettpinnen och det är även hans egen låt, Stockholm i mitt hjärta, som fått bli signaturmelodin för Allsång på Skansen.

Men under de senaste fem somrarna är det Sanna Nielsen som varit ansiktet utåt för Allsången, en uppgift som hon minst sagt ser på med glädje.

– Jag älskar ju mitt jobb, har Sanna Nielsen tidigare sagt om sin uppgift som programledare.

Stora osäkerheten för framtiden

Men hur det kommer att se ut nästa år var det innan tisdagens finalprogram ingen annan än Sanna som visste. När Hänt tidigare under dagen var i kontakt med SVT gav de ett mystiskt svar kring vem som kommer att leda allsången nästa år.

Jag har inga kommentarer om nästa säsong just nu. Nu ska vi fokusera på att ge tittarna en fin avslutning på årets Allsång på Skansen i kväll”, skrev projektledaren Per Rådelius i ett mejl till Hänt då.

För Aftonbladet berättade Sanna under tisdagen att det är hon själv som sitter på beslutet. Medan SVT gärna vill ha kvar henne för programmet har Sanna ännu inte gett något besked kring om hon kommer att göra sin sjätte program eller inte – även om hon medger att hon saknar att få sjunga tillsammans med en publik.

– Ja du, det är mitt femte år som allsångsledare, så vad ska jag säga. Jag brukar alltid hålla på det. Jag har tänkt väldigt mycket på det och har en fin dialog med SVT, men mer än så tror jag inte att jag säger, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Vet du vad jag längtar efter? att få stå på en scen tillsammans med en publik, så är det.

Glädjebeskedet i direktsändning

Men så under tisdagens säsongsfinal kom Sanna med glädjebeskedet. Även nästa år kommer de tv-tittarna tryggt kunna bänka sig till Allsång på Skansen i ledning av Sanna Nielsen.

– Stort tack till alla er där hemma som har följt oss vecka för vecka. För mig har det här varit mitt femte år som allsångsledare. Och jag kan inte med ord understryka hur mycket jag har tyckt om att göra det här med er. Så mina vänner, det fortsätter jag gärna med nästa år. Med det säger jag stort tack och fortsätt att ta hand om er där hemma, sa Sanna Nielsen med tårar i ögonen när hon avslutade sommaren sista avsnitt av Allsång på Skansen.

SENASTE NYTT!