LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så är Sanna Lundells relation idag till pappa Ulf Lundell: ” En form av känslomässig utpressning”

15 nov, 2023 
Sanna Lundell är dotter till musikern Ulf Lundell.
Men relationen mellan far och dotter är mindre bra.
I Sannas podd som hon driver med Ann Söderlund har relationen kommit på tal.
– Han vet inte ens vad min son heter, har Sanna tidigare sagt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvinner Sanna Lundell – berättar om beslutetBrand logo
Därför försvinner Sanna Lundell – berättar om beslutet

Ulf Lundell, 73, är förutom författare och musiker också pappa till bloggaren och journalisten Sanna Lundell, 45. Relationen mellan båda har varit komplicerad under längre tid och relationen har kommit på tal flertal gånger i Sannas podd som hon driver med Ann Söderlund.

Sedan många år tillbaka är Sanna tillsammans med Mikael Persbrandt och de två lever som sambos ute på landet med barnen Olga, (som Sanna har med Wille Crafoord), Igor, Lo, och Fox.

Pappa Ulf lever tillsammans med med PR-konsulten och journalisten Ninna Prage, 40. När paret gick ut offentligt med sin kärlek för varandra under sommaren 2021 fick de en hel del uppmärksamhet i media, främst för den 33 år långa åldersskillnaden mellan dem.

Sanna Lundell om infekterade relationen med pappa Ulf Lundell

Sanna har talat öppet om den såriga relationen mellan far och dotter och att den absolut skulle kunna vara bättre. I ett poddavsnitt från 2021 kom Sanna in på relationen.

Annons

– Pappa är en väldigt märklig och kufig person, och sedan så är han ju så himla annorlunda eftersom att han har en ganska upphöjd position i svensk kulturliv, har Sanna tidigare sagt i podcasten.

– Men samtidigt så tänkte jag härom dagen att ”Näe, det stämmer inte!”, han är ju bara precis som vilken frånvarande pappa som helst.

Hon har även berättat att han inte ens har träffat hennes yngsta son Fox och varit tydligt frånvarande.

– Det är så absurt att han ens menar att vi är en familj, kan jag känna angående min pappa. Han existerar inte i mitt liv. Han har inte träffat Fox. Han har träffat mina andra pojkar en gång var ungefär. Han vet inte ens vad Fox heter, tror jag...nej han vet inte det! Han vet inte hur gamla dem är. Han har ingenting i mitt liv att göra egentligen. Å ändå tycker han att det känns lämpligt att skicka iväg ett sånt här, menar Sanna och syftar på ett mail som Ulf tidigare har skickat när Ann och Sanna tog upp hans relation med Nina.

Så är Sanna och Ulf Lundells relation idag

I sin senaste bok tar Ulf upp deras öppna konflikter och sina känslor över hur Sanna berättat om bråken i sin podcast. Ulf berättar även att han nu sagt upp kontakten helt med dottern.

Annons

”Hon tar mina svarsmejl på hennes ”blandade känslor” och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.

Sanna har även berättat för Expressen i fjol hur relationen är idag till sin pappa. Att han domderar villkoren för hur relationen ska se ut.

– För mig är det här något som har pågått i hela mitt liv, det är en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut, säger hon.

Nyligen var det farsdag och Sanna och Ann diskuterade deras pappors goda sidor i podden. Sanna tog upp att de har stort fokus på att de ofta felsöker deras pappor och att de behöver fokusera på vad som är fint med deras pappor.

– Jag tycker ofta att vi har fokus på felsökning, att man letar efter problem det här är han dålig på det här funkar inte. Så fick jag höra av min egna terapeut ”vad är det som är bra då?” det är så viktigt.

FOTO:TT

Annons